NaslovnaNovostiKineski ratni filmovi koji nas očekuju u 2022

Kineski ratni filmovi koji nas očekuju u 2022

Kineska filmska administracija planira da izgradi sa sadašnjih 70.000 bioskopa na 100.000 u narednih pet godina, a to je samo jedan deo njenog filmskog plana da Kinu pretvori u „snažnu kulturnu silu“, navodi se u petogodišnjem planu.

„Više im ne treba Holivud da bi popunili mesta u bioskopu“, rekao je Kris Fenton, filmski producent, „’Bitka na jezeru Čangđin’ to sada može učiniti.”

Ain Kokas, profesorka medijskih studija na Univerzitetu Virdžinija, izjavila je: „Odavno postoje kineski blokbasteri koje kineski filmski stvaraoci prave a koje ljudi žele da gledaju, i mnogo više im prijaju od onih koji se prave u Holivudu“. Uzmimo u obzir i storgu režimsku cenzuru koja im ide u prilog, kineska filmska industrija raste neverovatnom brzinom.

Obratite pažnju na četiri kineska ratna filma koji nas očekuju u 2022 godini:

Snajperisti (狙击手)

Film „Snajper“ zasnovan je na „pokretu hladnog i hladnog oružja“ u ratu za otpor američkoj agresiji i pomoći Koreji. Priča o kineskoj dobrovoljačkoj vojsci u situaciji u kojoj je neprijateljsko oslobodilačko naoružanje različito, a američki elitni snajperski tim je krenuo u očajničku bitku.

Priča o strelcu Džangu Taofangu, mladom regrutu u vojsci koji je sa 22 godine postavio rekord tokom Korejskog rata navodno ubivši ili ranivši 214 američkih vojnika sa 435 hitaca za samo 32 dana. Film izlazi 1. februara tačno na kinesku novu godinu.

Jedinica 731 (生化启示录)

Film govori o žrtvama zloglasne jedinice 731. za istraživanje i razvoj biološkog i hemijskog ratovanja carske japanske vojske tokom Drugog kinesko-japanskog rata.

Jedinica 731, skraćenica od Manshu Odeljenju 731 i takođe poznata kao Kamo Odeljenje, i Ishii Jedinica, bila je tajna jedinica za istraživanje i razvoj biološkog i hemijskog ratovanja carske japanske vojske koja se bavila smrtonosnim eksperimentisanjem na ljudima tokom Drugog kinesko-japanskog rata i Drugog svetskkog rata.

Prelazak reke Jalu (跨过鸭绿江)

Ratni ep „Prelazak reke Jalu“, u čast 71. godišnjice rata za otpor američkoj agresiji i pomoći Koreji, premijerno je prikazan u Pekingu, a zvanično je objavljen 17. decembra.

Film odaje počast kineskoj Narodnoj dobrovoljačkoj vojsci koja se borila u ratu i pokazuje njihovu hrabrost, patriotizam i odanost. Ostvarenje prepričava priču iz perspektive glavnokomandujućeg dobrovoljčkoj vojsci Peng Dehuaija i predstavlja brojne žestoke bitke.

Bitka na jezeru Čangđin 2 (Watergate Bridge)

„Bitka na jezeru Čangđin 2“ je nastavak „Bitke na jezeru Čangđin“. Smešten u drugoj fazi ofanzive Korejskog rata, „Bitka na jezeru Čangđin“ priča epsku istorijsku priču: pre 71 godinu, Narodna dobrovoljačka armija otpočela je borbe u Severnu Koreju. U ekstremnim uslovima smrzavanja, trupe na Istočnom frontu su vođene neustrašivim duhom i gvozdenom voljom, dok su se hrabro borile protiv neprijatelja na jezeru Čangđin (poznatom i kao rezervoar Čosin).

https://www.youtube.com/watch?v=-CZCFf8eWf0

Bitka je bila prekretnica u Korejskom ratu i pokazala je hrabrost i odlučnost. Nastavak “Bitke na jezeru Čangđin” prati vojnike kineskih narodnih dobrovoljaca na novom zadatku, a sada je njihovo bojno polje je ključni most na putu povlačenja američkih trupa.

Tročasovni ratni ep, „Bitka na jezeru Čangđin“, zaradio je ogromnih milijardu dolara u od kada je objavljen. Već je nadmašio akcioni film iz 2017. „Vuk ratnik II“, koji je ranije držao rekord kao film sa najvećom zaradom u Kini, sa 882 miliona dolara.

Kako je kinesko tržište najveća na svetu, “Bitka na jezeru Čangđin” je postao i zvanično film sa najvećom zaradom u 2021. širom sveta, prema Variety-u.

Čak je nadmašio i film o Džejmsu Bondu, „No time to die“, koji je zaradio oko 700 miliona dolara na međunarodnom nivou.

Pogledajte prvi deo bitke na jezeru Čangđin besplatno na YT:

https://www.youtube.com/watch?v=e_kvoCxp5os

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave