NaslovnaMornaricaRedovni trenaž ronilaca Rečne flotile u zimskim uslovima

Redovni trenaž ronilaca Rečne flotile u zimskim uslovima

Na delu Dunava kod Novog Sada ove nedelje se realizuje redovni trenaž i kondiciona obuka ronilaca Rečne flotile u zimskim uslovima.

Trenaž i obuka se realizuju radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti, koji obezbeđuje zahtevanu gotovost ronilaca za obavljanje složenih ronilačkih zadataka na rekama, kanalima i jezerima u svim vremenskim uslovima.

Programom obuke je predviđeno kondiciranje u hiperbaričnoj barokomori, a potom i sadržaji obuke ronilaca na reci koji obuhvataju uvežbavanje postupaka prilikom zarona, pretraživanja rečnog dna, pregleda podvodnog dela trupa broda, kao i u slučaju incidenata pod vodom koji zahtevaju spasavanje i hitan transport unesrećenih.

Veliki broj složenih zadataka koje obavljaju ronioci u Vojsci Srbije, od podvodnog miniranja i ispitivanja naoružanja do traganja i spasavanja u svim vremenskim uslovima, zahteva da se njihova obuka odvija tokom cele godine. Zaron u uslovima smanjene vidljivosti, pri veoma niskim temperaturama vode, predstavlja jedan od najvećih izazova za ronioce, zbog čega je redovan trenaž u zimskim uslovima nezaobilazan deo obuke.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave