Naslovna Mornarica Pirati zarobili šest talaca tokom napada na grčki brod

Pirati zarobili šest talaca tokom napada na grčki brod

0
pirati
pirati
google news

Pirati su zarobili šest talaca tokom napada na grčki teretni brod u međunarodnim vodama u Gvinejskom zalivu u ponedeljak, rekao je portparol danske vojske u utorak.

Pirati zarobili grčki brod
Foto: vesselfinder

Danska fregata, koja patrolira Atlantikom, duž zapadne obale Afrike, zbog sve većih bezbednosnih rizika i piratskih napada, poslala je juče helikopter da pomogne u akciji spasavanja kontejnerskog broda koji su napali pirati u brzim čamcima kod ostrva Bioko, u teritorijalnim vodama Ekvatorijalne Gvineje, prenosi Rojters.

Helikopter je pratio piratski skif sa šest talaca dok su plovili prema delti reke Niger, ali potera je obustavljena kada je letelica došla do teritorijalnih voda Nigerije, jer nije imala dozvolu za ulazak.

Portparol danske vojske je rekao da je kontejnerski brod “Tonsberg” plovio pod liberijskom zastavom, ali nije potvrdio ko je operater broda.

Prema podacima iz globalne komercijalne baze podataka Eikon Refinitiv, kontejnerskim brodom “Tonsberg” upravlja “Končart Komeršal”, kompanija sa sedištem u Grčkoj.

Pirati zarobili grčki brod
Esbern Snare F342 Foto: wikipedia

Kako smo pisali Danska je u oktobru poslala fregatu “Esbern Snare” u Gvinejski zaliv. Prošlog meseca posada je otvorila vatru, likvidirala četiri pirata u vodama južno od Nigerije i zarobila četvoricu koje još uvek drži u pritvoru do izručenja njihovim matičnim zemljama.

Izvor: eesea.com

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version