NaslovnaAvijacijaKineska nova verzija lovca-bombardera JH-7

Kineska nova verzija lovca-bombardera JH-7

Vazduhoplovstvo Kineske narodnooslobodilačke vojske prvi put je otkrilo detalje o najnovijoj varijanti borbenog bombardera JH-7, označenom kao JH-7A2, na „Vazdušnom sajmu Kina 2021“ u provinciji Guangdong.

Izložen na otvorenom izložbenom prostoru aeromitinga, avion izgleda gotovo identično kao prethodnik, otkrio je „Global tajms“.

Lovac-bombarder JH-7A2 razvijen je na osnovu JH-7A i dodatno je poboljšao sposobnost površinskog napada jer sada može da nosi dodatno oružje, uključujući projektile vazduh-vazduh, laserski navođene bombe i raspršivače municije. Glavne misije JH-7A2 su pomorski i kopneni napad.

Ova nadograđena verzija dobili je novu avioniku i elektroniku sto omogucuje veci izbor udarnih oruzija te modula za EW, kamikaza dronova te krstarećih raketa za avijaciju. Avion podize oko 9 tona korisnog tereta a pandani su mu Ruski Su-24m i Paviana Tornado.

U avgustu 2019. JH-7A2 je učestvovao na takmičenju „Aviadarts“ u Rusiji u okviru Međunarodnih vojnih igara, javila je tada novinska agencija „Sinhua“, ne navodeći više detalja o avionu.

JH-7A2 se više nije pojavljivao u javnosti sve do ovog sajma u Kini. S obzirom da je najnovija varijanta JH-7 predstavljena na aeromitingu, analitičari su rekli da će serija JH-7 nastaviti da služi u kineskom vazduhoplovstvu još dugo uprkos puštanju u rad naprednijeg višenamenskog borbenog aviona J-16.

https://www.youtube.com/watch?v=0NWr4vonGBo

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave