NaslovnaNovostiSRUŠIO SE INDIJSKI VOJNI HELIKOPTER

SRUŠIO SE INDIJSKI VOJNI HELIKOPTER

Helikopter koji je prevozio načelnika generalštaba indijske vojske generala Bipina Ravata srušio se danas u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, a spasilački timovi javili su da je u nesreći poginulo najmanje troje ljudi. 

“Helikopter Mi-17V5 indijskih vazduhoplovnih snaga sa načelnikom generalštaba vojske generalom Bipinom Ravatom, imao je danas nesreću blizu Kunura, u državi Tamil Nadu,” navodi se u Tviter poruci vazduhoplovnih snaga Indije (IAF).

Beta/AP Photo

Dodaje se da je naređena istraga da se utvrdi uzrok nesreće.

General Ravat i njegova supruga bili su u letelici zajedno s nekoliko oficira i putovali su ka koledžu za obuku pripadnika vojske, rekao je za Frans pres visoki vojni zvaničnik. 

Predstavnik vatrogasaca u mestu Kunur rekao je za Frans pres da se ne zna identitet stradalih, da ima troje ili četvoro povređenih na mestu nesreće, kao i da su neki od povređenih prebačeni u bolnicu.

Očekuje se da će ministar odbrane Radžnat Sing dati izjavu o tome poslanicima Parlamenta.

Oko 20 vatrogasnih kola nalaze se na mestu nesreće.  

Video snimci objavljeni na indijskim televizijama prikazuju zapaljen srušeni helikopter na mestu nesreće u gustoj šumskoj oblasti u okrugu Nilgiris.

Lokalni mediji javljaju da je helikopter poleteo danas iz vazdušne baze Sulur.

Bipin Ravat (63), smatra se bliskim saradnikom indijskog premijera Narendre Modija. On je prvi načelnik generalštaba vojske Indije, jer je tu funkciju formirala vlada 2019. godine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave