NaslovnaNovostiKongresmen od Deda Mraza traži municiju

Kongresmen od Deda Mraza traži municiju

Kongresmen iz Kentakija je u poruci  napisao: “Srećan Božić! p. s. Deda Mraze, molim te donesi municiju.

Na fotografiji članovi njegove porodice nose odozgo sa levo na desno: HK G3, HK G3 verovatno komercijalnu varijantu, AR15, AR15, dole levo na desno: M60, Uzi, Thompson M1A1

Republikanski senator Tomas Masi objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj on i članovi njegove porodice drže puške ispred jelke. To je naišlo na kritiku javnosti, jer je nekoliko dana pre toga tinejdžer ubio četvoro đaka u školi u Mičigenu.

Itan Krambli (15) usmrtio je u utorak četiri srednjoškolca u Oksfordu, malom gradu u Mičigenu, hicima iz poluautomatskog pištolja.

Povređeno je još šest učenika i nastavnik, a događaj je ponovo pokrenuo burne debate o bezbednosti u školi, kontroli oružja i pravu na posedovanje oružja.

Njegovi roditelji, Džejms i Dženifer Krambli, uhapšeni su nakon što su istražitelji u petak podneli tužbu protiv njih za ubistvo iz nehata. Roditelji su uhapšeni nakon potere, izjasnili su se da nisu krivi po četiri tačke, a tužilac je za svakoga odredio kauciju od po 500.000 dolara.

Naime, navodno su sinu kupili oružje kao božićni poklon i ignorisali znakove da bi mogao uslediti masakr. Itan je objavio fotografije sa pištoljem na društvenim mrežama, napisavši “Upravo sam dobio novu lepoticu”.

Objavu je, između ostalih, osudio i demokratski kongresmen iz Kentakija Džon Jarmut, dok smo mi uzdržani.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave