NaslovnaNovostiZajednička vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD

Zajednička vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD

Realizacijom taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca, danas je završena združena obuka specijalnih jedinica Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Završnom segmentu zajedničke obuke, koja je realizovana od 8. do 26. novembra, prisustvovali  su ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri.

Ambasador Godfri je zahvalio specijalnim jedinicama Vojske Srbije kao domaćinima ove vežbe, dodajući da je to primer koliko možemo uraditi kao prijatelji i partneri. “Vrlo sam zahvalan da smo mi tu, da su naši vojnici bili zajedno i da je ovo vrlo važno zajedničko dejstvo bilo uspešno. Puno smo naučili danas, pre svega kako da radimo zajedno. Ja sam siguran da je vaša interoperabilnost sada veća nego pre”, istakao je ambasador Godfri.

Tokom tronedeljnih vežbovnih aktivnosti, pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD su uvežbavali taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u protivterorističkoj operaciji u urbanoj sredini, od ubacivanja borbenih grupa primenom vertikalnog manevra, blokade i uništenja terorista, evakuacije povređenih vazdušnim putem do izvlačenja iz zone operacije.

Realizacijom ove i sličnih vežbovnih aktivnosti sa oružanim snagama zemalja sveta unapređuju se sposobnosti specijalnih jedinica Vojske Srbije za izvođenje kompleksnih protivterorističkih operacija u svim uslovima i u sadejstvu sa jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave