NaslovnaNovostiNAOS: Izložba i tribina u Subotici

NAOS: Izložba i tribina u Subotici

U vestibilu Gradske kuće u Subotici, verovatno jednom od najlepših zdanja sa početka 20. veka u Vojvodini, 15. oktobra 2018.  je otvorena izložba ”Nasleđe prošlosti”. Izložbu je pratila i tribina ”Aktuelni momenti u primeni Zakona o oružju i municiji sa akcentom na preregistraciju oružja”.  Posle Novog Sada i Beograda, ovo je treća izložba i tribina sa istom tematikom u organizaciji Nacionalne organizacije za oružje Srbije NAOS.

[ngg src=”galleries” ids=”7″ exclusions=”48,52,53″ display=”basic_slideshow”]

Osnovna zamisao organizatora i domaćina je da se ukaže na kulturno-istorijski značaj našeg starog oružja koje čuva sežanje ne samo na vojnu istoriju nego i na istoriju primenjene umetnosti i konstruktorske misli kod nas. Autor ilustracija razvoja oružja od početka 19. do sredine 20. veka je Branko Bogdanović.

Sama tribina je prvenstveno bila namenjena lovcima, sportskim strelcima, kolekcionarima ali i svim legalnim vlasnicima oružja, koje najviše pogađaju nove zakonske odredbe. Cilj je bio da se razjasne sve nejasnoće i ukaže na nove dopune i izmene, koje će, nadamo se, bar malo olakšati složenu (i skupu) proceduru preregistracije.

NAOS

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave