NaslovnaNovostiJoš 180 hiljada: Putin potpisao ukaz o povećanju broja Oružanih snaga Rusije...

Još 180 hiljada: Putin potpisao ukaz o povećanju broja Oružanih snaga Rusije na ukupnih 2.389.130 ljudi

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, povećao je popunjenost Oružanih snaga Rusije na dva miliona 389 hiljada ljudi. Među njima će biti 1,5 miliona vojnih lica.

Ukaz predsednika Ruske Federacije o utvrđivanju popunjenosti Oružanih snaga Ruske Federacije od 16. septembra postavljen je na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.

“Uspostaviti popunjenost Oružanih snaga Ruske Federacije na 2.389.130 jedinica, uključujući 1.500.000 vojnog osoblja”, navedeno je u dokumentu.

Putinov dekret stupa na snagu 1. decembra 2024. godine. Prethodni put kadrovski nivo Oružanih snaga Rusije je povećan u decembru 2023. godine. Tada je cilj bio povećanje osoblja na 2.209.130 ljudi, uključujući 1.320.000 vojnih lica.

Putin je takođe naložio vladi da Ministarstvu odbrane Ruske Federacije obezbedi budžetska sredstva neophodna za sprovođenje ove uredbe.

ruska vojska 2
ruska vojska 2

Ranije je objavljeno da u pozadini izjava koje u Rusiji redovno iznose predstavnici najviše komande armije i rukovodstva zemlje da se mobilizacija u Ruskoj Federaciji ne planira u dogledno vreme zbog potpune nepotrebe za njom.

Sa druge strane, u Kijevu, nastavljaju da tvrde suprotno. Jednu ovakavu tvrdnju izneli su iz kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, saopštavajući njima poznatu cifru mobilisanih u Rusiji – 300 hiljada ljudi.

8 KOMENTARA

  1. Pomalo se sve vojske okrupnjavaju, evo i balkanske debilane jedna za drugom uvode vojni rok. Za koju godinu ima da bude ko u ukrajini po celoj EU.

    5
    4
  2. Baš me zanima odklen će patuljak-ratni zločinac da nadje oružje za toliku vojsku i dokle će to Rusija moći da plaća ?!? Već sada Rusi vuku stare krntije tenkove T-55 iiz ratih rezervi a pravi rat sa NATOm još nije ni počeo ! Tom ratnom zločincu nebi bilo ništa da žrtvuje i pošalje u sigurnu smrt milijone ruskih vojnika koje bi u poslao u juriš na Armiju NATO a oni vikali Uraaaaaaa?!?

    3
    4
    • Kojih pola miliona??? Gledaš zapadne Covid televizije ??? Busteri ti udarili u glavu hrvoje.

      9
      4
    • A vas hrvatića 2,5 mil. starendara od kad ste u EU i NACI paktu pa što se ne brineš o vama ??? Imate natalitet najmanji na balkanu.

      7
      3

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave