NaslovnaNovostiSmene na čelu i ukrajinske i ruske armije? Šef ruske ratne mornarice...

Smene na čelu i ukrajinske i ruske armije? Šef ruske ratne mornarice i ukrajinskog vazduhoplovstva prvi na listi

Prema još uvek zvanično nepotvrđenim vestima, smenjen je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Jevmenov, a za v.d. postavljen je komandant Severne flote Aleksandar Moisejev.

Ukoliko se ova vest potvrdi, smena je usledila prvenstveno usled nedovoljne sposobnosti da se zaštite brodovi Crnomorske flote. Naime, nekoliko ih je stradalo u udarima ukrajinskih kamikaza pomorskih dronova.

Opet iz nepotvrđenih izvora pronela se vest da sledi smena i glavnokomadujućeg ukrajinskih Vazduhoplovnih snaga, Nikolaja Oleščuka.

Prva naznaka da je ovo moguće ukazuje činjenica da je zvanični Telegram kanal komandanta Vazduhoplovnih snaga Ukrajine Nikolaja Oleščuka preimenovan u, jednostavno, „Komandant Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine“, odnosno, kanal je postao bezimen.

O predstojećim kadrovskim promenama u ovoj strukturi pišu i drugi ukrajinski izvori. Naime, smatra se da bi jedan od razloga za ovu kadrovsku izmenu bile i vesti njegovog odeljenja o tri oborena ruska Su-34/35.

General-potpukovnik Nikolaj Oleščuk odnosno njegovo odeljenje za propagandu je objavio stari video snimak od 28. februara, na kome je snimljena zapaljena trava u blizini Marijupolja, a koji je lažno predstavljen kao dokaz o oborenom ruskom avionu.

O predstojećim kadrovskim promenama u ovoj strukturi pišu i drugi ukrajinski izvori.

Takođe ne treba isključiti da su kadrovskim promenama u ukrajinskom ratnom vazduhoplovstvu doprineli i dvonedeljni gubici ukrajinske PVO, koji su kulminirali uništenjem lansera sismeta PVO Patriot.

6 KOMENTARA

  1. Steta sto su Ukri bas bili Budale i 94 vratili 968 nukl boj glava kao i 12 tu 160(nijesu bili u letnom stanju).uz to sredstvo odvracanja vjerovatno u koaliciji s Poljskom i Finskom,Rusija,tacnije Evropski dio bi bio pregazen za manje od godinu.Poodavno i u ex Yu zemljama objavljena je surova istina…naime ni je samo Hitler i nacis Njem raskubla Hrabru Poljsku drzavu.da,bila je nacisticka koalicija od prvog sastanka Ribentrop Molotov,.te 39 e god Nacisti Njemacke i Nacisti Rusije su porobili i podijelili Poljsku.Cak Nacisti Rusije i na prevaran nacin..no o istorijskim faktima drugi put..Slava hrabrim Ukrima i zal za zavedenim Ruskim covjekom.Smrt Goblinu od metar i po.

    3
    32
    • Па знали су ови твоји са Запада колико је сулуд украјински наци-ген (а вероватно су већ тад имали на уму овај испланирани рат) и да би се у том случају те атом-бомбе веома лако могле употребити од стране Украјинаца, а у русском одговору завладао би ‘векчни мир’ над Украјином а вероватно и над деловима Западне Европе. Твој дух је очигледно истоветан са овим укро-нацистичким духом чим овако говориш (не мислим да су сви Украјинци такви, већина вероватно није) а с обзиром да писмујеш на мом србском језику а по твом менталном склопу рекао бих да пре припадаш оној страни која се назива ‘ујачка’. Зато отиди у неки издвојен тих ресторан, наручи себи пиће и уз њега мирно промисли шта би се десило да су атом-бомбе остале Украјини, а имај обавезно на уму да ни оне неби зауставиле Руссе, будни сигуран у то – мораш имати на уму њихов менталитет и жељу за самосталностћу, слободом, и неугроженостћу државе – понајпре!

      15
      9
    • Vracanje nuklearki nije bilo za diskusiju. To je bila “ponuda” koja se nije mogla odbiti. A ti nisi kriv što si glup. Tako ti se zalomilo.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave