NaslovnaNovostiKijev šalje apel severnokorejskim vojnicima: 'Predajte se i dobićete sklonište, hranu i...

Kijev šalje apel severnokorejskim vojnicima: ‘Predajte se i dobićete sklonište, hranu i toplinu’ [VIDEO]

U videu koji je nedavno objavljen, Kijev predstavlja jedan od logora za zarobljenike koji će biti premešteni, kao… hotel.

Ukrajina je uputila apel vojnicima Severne Koreje, koji operišu preko Rusije na njenoj teritoriji, da se predaju, u videu emitovanom na korejskom jeziku.

Video, koji je objavljen, poziva ih da se predaju kao ratni zarobljenici, prikazujući jedan od logora za zarobljenike u koji će biti premešteni, nalik… hotelu, sa cvećem, stazama među drvećem, sveže opranim zavesama koje lepršaju na prozorima i mačkama koje se odmaraju na nameštenim krevetima.

Kijev obećava bezbedne uslove za severnokorejce koji se predaju – „utočište, hranu i toplinu“, kako je navedeno.

Danas je američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio da ‘postoje dokazi da se trupe Severne Koreje nalaze u Rusiji, ali ostaje da se vidi šta će tamo raditi’.

Predaja Ukrajinaca u Harkovu dok ruski bacač plamena TOS spaljuje ukrajinske trupe u šumi Serebrijansk

Dok Ukrajinci snimaju svoje video poruke, ruske trupe su preuzele kontrolu nad dva naselja u Donjecku, navodi se u posebnom saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, dok se ukrajinski vojnici predaju, a Kijev je u očajnom stanju.

“Jedinice Južne grupe snaga, kao rezultat aktivnih ofanzivnih operacija, preuzele su selo Serebrijansk u Donjecku”, navodi se u ruskom izveštaju.

Serebrijansk je malo selo u oblasti Artemovsk, pet kilometara severno od Severjska, na granici Donjecka sa Luganskom.

Osvajanje ovog sela omogućava Moskvi da formira mostobran za napad na Seversk. U isto vreme, ruski vojnici iz grupe snaga “Centar” preuzeli su selo Nikolajevka i nastavili da napreduju u dubinu ukrajinske odbrane.

Selo Nikolajevka je naselje u opštini Grodovski u oblasti Pokrovsk, koja se nalazi šest kilometara severoistočno od Mirnograda. Zauzimanje ovog sela od strane ruskih snaga omogućava osiguranje bokova grupe snaga koje napreduju ka gradu.

U isto vreme, ruska Južna grupa snaga je nadjačala formacije devet ukrajinskih brigada u oblastima Semjonovka, Zvanovka, Vasiukovka, Severjsk, Dačni, Slavjansk, Časov Jar i Kurahovo, i takođe odbila dva protivnapada.

Ukrajinski vojnici se predaju ruskim snagama u Harkovu

Ukrajinsko vojno osoblje predalo se ruskim Oružanim snagama u pravcu Harkova, izjavivši da ne žele da umru za interese Zelenskog, prema ruskim bezbednosnim snagama.

Snimak koji je obezbedio RIA Novosti, snimljen dronom, prikazuje trenutak kada se ukrajinski pešadinci predaju vojnicima grupe Zapad.

Očekuje se zauzimanja grada Gornjak od strane Rusa

Ruska vojska nastavlja svoje uspešne ofanzive u Gornjaku, sa 60% teritorije pod njihovom kontrolom, dok se borbe nastavljaju u centralnim delovima grada, navode mediji.

Ukrajinski izvori, uključujući Bogdana Mironikova, potvrđuju da je samo 40% grada ostalo pod kontrolom ukrajinskih snaga.

U isto vreme, na istočnoj obali reke Volčja, ukrajinski mostobran se smanjio na samo 1,5 km širine i 1 km dubine.

Poslednje selo u ovom delu, Aleksandropol, već je pod opsadom ruskih snaga. Takođe, potvrđen je gubitak Zorjanja, koje je nedavno zauzela ruska vojska, što dodatno pogoršava položaj Kurahova, naselja južno od Gornjaka, koje će se sada suočiti s izuzetno teškom situacijom.

o čemu se zapravo radi? veseloje u kursku juče zauzeli ukrajinci, a danas su ga rusi vratili
ukrajinske trupe u kursku

Sve ovo pokazuje da ukrajinska vojska gubi u Donjecku, dok njihova operacija u Kursku idalje nije pokazala svrhu, što Kijev dovodi u očajnu situaciju.

Podsetimo, SAD ne daju Ukrajincima udare duboko na rusku teritoriju zapadnim naoružanjem, a zabrana će trajati sigurno ne dok ne prođu izbori za predsednika.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave