Naslovna Novosti Iskander-M prekinuo isporuku zapadne municije u Odesi, dok Storm Shadow zatvara komandna...

Iskander-M prekinuo isporuku zapadne municije u Odesi, dok Storm Shadow zatvara komandna mesta u Donbasu

3
iskander k
iskander k
google news

Danas je ruska izviđačka oprema otkrila brod koji je ušao u luku Južni u Odeskoj oblasti sa tovarom municije za Oružane snage Ukrajine. Identifikovani cilj je odmah pogođen raketnim udarom sa operativno-taktičkim raketnim kompleksom Iskander-M.

Kako tvrdi rusko Ministarstvo odbrane, ruska raketa je pogodila kontejnerski brod dok se istovarao. Snimak objektivne kontrole uključivao je nekoliko kamiona Oružanih snaga Ukrajine koji su stigli da pokupe granate. Pojašnjava se da je vojni teret stigao u luku Južni iz Evrope.

Kao rezultat preciznog udara, detonirala je zapadna municija. Stepen oštećenja na plovilu još nije poznata. Međutim, očigledno je da su zajedno sa granatama ukrajinski vojnici izgubili i svoje kamione za transport.

Osim lučke infrastrukture, danas su Oružane snage Rusije upotrebile visokoprecizno oružje protiv baze goriva i maziva u Odeskoj oblasti, vojnog aerodroma Starokonstantinov i niza drugih ciljeva.

Operativno-taktička avijacija, jurišna bespilotna letelica, raketne snage i artiljerija grupacija trupa Oružanih snaga Ruske Federacije oštetile su bazu goriva u blizini grada Odese, infrastrukturu aerodroma Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti, kao i kontrolne tačke za bespilotne letelice, nakupine ljudstva i vojne opreme Kijeva u 137 oblasti, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Ukrajinske snage pogodile su tri ruska komandna mesta u Donbasu pomoću zapadnih projektila Storm Shadow i GMLRS

Sa druge strane, komandna mesta na nivou ruske brigade i vojske bombardovana su ukrajinskim projektilima Storm Shadow i GMLRS.

Ukrajinski generalštab izvestio je da su njihove avijaciono-raketne jedinice pogodile dva komandna punkta brigade i jedno komandno mesto armije ruskih snaga.

„Proteklih dana uspešno su gađana komandna mesta 35. i 27. motorizovane brigade, kao i jedno od komandnih mesta 2. kombinovane armije Oružanih snaga Ruske Federacije”, tvrde iz generalštava OSU.

“Borbena dejstva izvele su jedinice Vazduhoplovstva i Raketnih i artiljerijskih snaga Ukrajine u saradnji sa ostalim komponentama Odbrambenih snaga. Napad je izveden raketama Storm Shadow i GMLRS raketama“, navodi se u saopštenju.

ЗСУ за допомогою ракет Storm Shadow уразили три командні пункти російської армії поблизу Авдіївки

Dve brigade i 2. armija deo su ruskih invazionih snaga koje napadaju u pravcu Pokrovska, navodi se u izveštaju takozvanog “Instituta za proučavanje rata”, ISW sa sedištem u Vašingtonu, i njihovoj svakodnevnoj evoluciji rusko-ukrajinskog rata.

Ranije su ukrajinske snage izjavile kako su uništile ruski radar Nebo-M sa balističkim raketama ATACMS kako bi ograničile sposobnost Rusije da otkriva, prati i presreće vazdušne ciljeve, međutim, nikakvih dokaza za ovu tvrdnju nisu dali. Takođe nisu naveli ni gde ni kada.

Krstareće rakete vazduh-zemlja Storm Shadow imaju maksimalni domet od 550 km u zavisnosti od varijante, dok GMLRS, koji se lansiraju sa zemlje pomoću sistema HIMARS, imaju maksimalni domet od 92 km.

Sa druge strane, Iskander-M ima domet od skoro 500 kilometara. Može biti naoružan različitim konvencionalnim bojevim glavama, uključujući bojevu glavu kasetne municije, bojevu glavu sa pojačanom eksplozijom sa eksplozivom gorivo-vazduh, visokoeksplozivnu fragmentacionu bojevu glavu, penetrator tla za razbijanje bunkera i elektromagnetni impulsni uređaj za antiradarske misije.

O upotrebi Iskander sistema, već duže od dva meseca stižu vesti aposlutno svaki dan, dok sa druge strane Storm Shadow i GMLRS ne udaraju više toliko često kao pre.

3 KOMENTARA

  1. Gore na slici je Iskander K, dok ispod piše Iskander M. Popravite to, nije valjda da ne znate Iskander projektile.

  2. Svaka čast Rusima, sve u HD-u, lepo se sve vidi i nema sumnje da su spichkali brod sa oružjem, dok ukrajinci zanimljivo treba uvek da im verujemo na časnu reč. Ni videa ni slike za ruski radar, i ovo što su pogodili na Telegramu piše da je civilna kuća, nikakav ruski štab. Prosto, ukrainci izmišljaju svoje slavne pobede.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version