Naslovna Novosti Zelenski: NATO bi mogao da obara ruske dronove i rakete u Ukrajini,...

Zelenski: NATO bi mogao da obara ruske dronove i rakete u Ukrajini, isto kao na Bliskom istoku, ali neće

6
zelenski nato bi mogao da obara ruske dronove i rakete u ukrajini, isto kao na bliskom istoku, ali neće
zelenski nato bi mogao da obara ruske dronove i rakete u ukrajini, isto kao na bliskom istoku, ali neće
google news

Nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO, Markom Ruteom, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazio je nadu da će NATO zemlje promeniti svoj stav u vezi sa zaštitom vazdušnog prostora Ukrajine.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO, Volodimir Zelenski je izjavio da ne vidi nikakvu suštinsku razliku u pitanju zaštite vazdušnog prostora Izraela, koji je uz pomoć saveznika oboren rakete i iranske dronove, i Ukrajine.

„Danas smo razgovarali o potrebama Ukrajine za vazdušnom odbranom i o saradnji sa njenim susedima. Posebno vidimo kako životi ljudi na Bliskom Istoku mogu biti zaštićeni zahvaljujući jedinstvu naših saveznika. Zajedničko obaranje iranskih raketa nije drugačije od obaranja ruskih raketa i dronova napada Shahed koje je isporučio Iran, što povezuje ruske i iranske režime”, izjavio je Zelenski.

Zelenski je izjavio da očekuje da će NATO promeniti svoj pristup kako bi pomogao Ukrajini da brani svoj vazdušni prostor.

„Veća odlučnost naših partnera u regionu je ono što je potrebno da se okonča ruska terorija. Nastavićemo da uveravamo naše partnere”, rekao je predsednik Ukrajine.

Rute je, odgovarajući na isto pitanje, izbegao direktan odgovor o mogućnosti da se države članice NATO direktno uključe u obaranje ruskih raketa koje ulaze u vazdušni prostor Ukrajine.

Ipak, Zelenski je dodao kratku rečenicu da „saveznici nisu spremni” [da brane ukrajinsko nebo, prim. aut.].

zelenski zabrinut
zelenski

Ranije je poljski ministar spoljnih poslova izjavio da Poljska i druge susedne zemlje Ukrajine treba da obore ruske rakete pre nego što uđu u njihov vazdušni prostor.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova je odmah potom preciziralo da je Sikorski izrazio lično mišljenje, a nikako stav vlade.

6 KOMENTARA

  1. Samo polako , doći će i to na red , kao uostalom i sve ostalo dosada ! Ukrajina trpi u svojoj herojskoj obrani od ruskog agresora ogromne gubitke , ali vojno jača svakim danom ! Ovaj obrambeni rat će da dugo traje , a vreme je saveznik Ukrajine !SLAVA HEROJIMA UKRAJINE !

    0
    5
    • Tako kažu. Ko što i NATO paktaši evo upravo sad čitam da tvrde da oni to junački rade u Siriji,a to čujem 1.put.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version