NaslovnaNovostiZelenski: NATO bi mogao da obara ruske dronove i rakete u Ukrajini,...

Zelenski: NATO bi mogao da obara ruske dronove i rakete u Ukrajini, isto kao na Bliskom istoku, ali neće

Nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO, Markom Ruteom, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazio je nadu da će NATO zemlje promeniti svoj stav u vezi sa zaštitom vazdušnog prostora Ukrajine.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO, Volodimir Zelenski je izjavio da ne vidi nikakvu suštinsku razliku u pitanju zaštite vazdušnog prostora Izraela, koji je uz pomoć saveznika oboren rakete i iranske dronove, i Ukrajine.

„Danas smo razgovarali o potrebama Ukrajine za vazdušnom odbranom i o saradnji sa njenim susedima. Posebno vidimo kako životi ljudi na Bliskom Istoku mogu biti zaštićeni zahvaljujući jedinstvu naših saveznika. Zajedničko obaranje iranskih raketa nije drugačije od obaranja ruskih raketa i dronova napada Shahed koje je isporučio Iran, što povezuje ruske i iranske režime”, izjavio je Zelenski.

Zelenski je izjavio da očekuje da će NATO promeniti svoj pristup kako bi pomogao Ukrajini da brani svoj vazdušni prostor.

„Veća odlučnost naših partnera u regionu je ono što je potrebno da se okonča ruska terorija. Nastavićemo da uveravamo naše partnere”, rekao je predsednik Ukrajine.

Rute je, odgovarajući na isto pitanje, izbegao direktan odgovor o mogućnosti da se države članice NATO direktno uključe u obaranje ruskih raketa koje ulaze u vazdušni prostor Ukrajine.

Ipak, Zelenski je dodao kratku rečenicu da „saveznici nisu spremni” [da brane ukrajinsko nebo, prim. aut.].

zelenski zabrinut
zelenski

Ranije je poljski ministar spoljnih poslova izjavio da Poljska i druge susedne zemlje Ukrajine treba da obore ruske rakete pre nego što uđu u njihov vazdušni prostor.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova je odmah potom preciziralo da je Sikorski izrazio lično mišljenje, a nikako stav vlade.

6 KOMENTARA

  1. Samo polako , doći će i to na red , kao uostalom i sve ostalo dosada ! Ukrajina trpi u svojoj herojskoj obrani od ruskog agresora ogromne gubitke , ali vojno jača svakim danom ! Ovaj obrambeni rat će da dugo traje , a vreme je saveznik Ukrajine !SLAVA HEROJIMA UKRAJINE !

    0
    5
    • Tako kažu. Ko što i NATO paktaši evo upravo sad čitam da tvrde da oni to junački rade u Siriji,a to čujem 1.put.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave