NaslovnaNovostiIzrael seje strah: Jahja Sinvar beži iz Gaze nakon što je Nasralah...

Izrael seje strah: Jahja Sinvar beži iz Gaze nakon što je Nasralah eliminisan – Hamas ‘isključuje mobilne telefone’ do daljeg

Visoki zvaničnici Hamasa u Gazi takođe su odlučili da prestanu da putuju u pojas nakon što je Nasralah eliminisan.

Sinvar Jahja je živ pošto je Izrael pre nedelju dana istraživao da li je lider Hamasa ubijen u napadu IDF-a u Pojasu Gaze, ali nije bilo pozitivnih informacija koje bi to potvrdile.

U stvari, IDF su ekshumirali tela prošlog ponedeljka da bi sproveli genetske testove kako bi utvrdili da li je ubijen, izvestio je N12. Tela su odneta u Institut za sudsku medicinu u Abu Kabiru radi upoređivanja DNK sa Sinvarom, ali su rezultati bili negativni.

Prema izveštaju državnog TV kanala Al Arabija, u subotu (28.9.), lider Hamasa Jahja Sinvar ” se preselio” iz pojasa Gaze nakon što je saznao za izraelski vazdušni napad u kojem je ubijen generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasralah.

voda grupe hamas u pojasu gaze jahja sinvar
voda grupe hamas, jahja sinvar

U izveštaju se takođe navodi da su se bezbednosne mere Sinvara promenile poslednjih dana i da su lideri Hamasa takođe odlučili da prekinu komunikaciju sa visokim zvaničnicima u inostranstvu i otkazali sve svoje sastanke u Libanu „do daljeg”.

Prema KAN-u, njihova komunikacija je sada ograničena samo na tekstualne poruke.

Zvaničnici Hamasa ograničili putovanja

Drugi visoki zvaničnici Hamasa u Gazi takođe su odlučili da prestanu da putuju u pojas nakon što je Nasralah eliminisan, navodi Al Arabija.

Takođe, teroristi Islamskog džihada u Libanu takođe su odlučili da prestanu da se sastaju i sele se sa mesta na mesto.

Hamas oplakuje smrt Hasana Nasralaha

Palestinska organizacija Hamas navela je u saopštenju da žali zbog smrti lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, što je libanska organizacija danas potvrdila.

Hezbolah je podržavao Hamas od prvog trenutka odmah posle njihovog krvavog pira 7. oktobra 2023. godine.

Podsetimo, Hamas je konačno izabrao Jahju Sinvara za svog novog političkog lidera u avgustu mesecu, a “kasapin Kan Junisa” povukao se sa mesta šefa Gaze, pošto je preuzeo dužnost od ubijenog Ismaila Hanije.

Sinvar se smatra teroristom za zapadne zemlje, a Izrael ga je odavno proglasio. U stvari, on je „mozak“ napada na jevrejsku državu 7. oktobra 2023. koji je rezultirao trenutnom krizom na Bliskom istoku.

Sinvarova reputacija za nemilosrdno i nasilno ponašanje donela mu je nadimak „Kasapin iz Kan Junisa“.

1 KOMENTAR

  1. Prema lepoti ovoga čoveka rekao bi da je hrvat, ali ipak nije dovoljno lep, još lepši od njega su hrvacke poglavice tuđman & mesić, tzv.duo fantastikus 😂😂😂

    1
    2

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave