NaslovnaNovostiOružane snage Ukrajine pronašle delove novog ruskog optičkog FPV drona „Knjaz Vandal...

Oružane snage Ukrajine pronašle delove novog ruskog optičkog FPV drona „Knjaz Vandal Novgorodski“

Oružane snage Ukrajine pronašle su delove novog ruskog FPV drona sa optičkim vlaknima „Vandal” („Knjaz Vandal od Novgoroda”), koji je originalan domaći razvoj.

Prednost drona je njegova apsolutna imunost na elektronsko ratovanje, s obzirom da radi na kabl namotan na koturu.

Vandal FPV dronove odlikuje odličan kvalitet slike koju emituje, stabilnost signala i trajanje videa do poslednje milisekunde pred udar. Istovremeno, dron ima solidan domet leta.

Jedina negativna strana upotrebe ovakvog rešenja je to što su dronovi ograničeni dužinom optičkog vlakna u kolutu, a samim tim ​​imaju i određena ograničenja u manevrirsanju i rutama.

vandal dron, prva fotografija iz radionice
vandal dron, prva fotografija iz radionice

Novi ruski dron postao je popularan tokom borbi u Kurskoj oblasti.

Tada su ukrajinski vojncii koji su napredovali opremili skoro sve jedinice opremom za elektronsko ratovanje kako bi ometali između ostalog i FPV dronove, ali im to u ovom slučaju nije pomoglo.

Ranije su ruski izvori pisali da u regionu Kursk njihove oružane snage koriste širok spektar sredstava, uključujući najnovija dostignuća.

Tako su se na internetu pojavili snimci na kojima se vide epizode ​​uništavanja tehnike i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti pomoću novog FPV drona Vandal. Uređaj su kreirali ruski dobrovoljci i kontroliše se preko optičkog kabla.

Za sukob u Ukrajini se često kaže da je ovo inženjerski rat. Poslednjih meseci sve češće izveštavamo o tome kako se upotreba malih dronova proširila vrtoglavim tempom.

S obzirom da bespilotne letelice sada učestvuju u vazdušnim borbama, kako će budući ratovi izgledati moglo bi se definisati upotrebom ovog novog oružja.

4 KOMENTARA

  1. Samo neka sa krep trakom za te dronove zalepe po 1 ili 2 kilogramska parizera i od toga nema odbrane, ode brate sve u 3 lepe 😁

    • Да али ми смо небитни. Нисмо Руси ни Амери јер су они најбољи и све њихово је супер

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave