Naslovna Novosti Stradala četiri F-16? Ruske Vazdušno-kosmičke snage pogodile aerodrom Starokonstantinov raketama Kindžal

Stradala četiri F-16? Ruske Vazdušno-kosmičke snage pogodile aerodrom Starokonstantinov raketama Kindžal

9
mig 31i
mig 31i
google news

Ruska vojska je jutros napala aerodrom Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti Ukrajine hipersoničnim projektilima Kindžal. Iz okoline se javlja da je nakon udara došlo do jakog dima u zoni vazdušne luke.

Po svoj prilici, ruski obaveštajci su pratili pojavu „debele mete“ u vazduhoplovnoj bazi, navodi ruski izvor.

Prve izveštaje o poletanju ruskih lovaca MiG-31K, koji su nosioci hipersoničnih raketa „Kindžal“, objavili su ukrajinski posmatrači oko deset sati ujutru, a kroz nekoliko minuta stigli su izveštaji o udarima na aerodromu Starokonstantinov.

Ovaj aerodrom su ukrajinske oružane snage i njihovi zapadni sponzori smatrali jednom od lokacija za razmeštanje američkih lovaca F-16, čija je ograničena serija pre nekog vremena prebačena u Ukrajinu.

Pored toga, u vazduhoplovnoj bazi, koja pripada 7. brigadi taktičke avijacije ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, komanda Oružanih snaga Ukrajine periodično je raspoređivala zapadno oružje velikog dometa.

Ukrajinski generali, shvatajući da ruski obaveštajci stalno prate kretanje zapadnih sistema preciznog naoružanja, koristili su taktiku njihovog prebacivanja sa jednog mesta na drugo. Starokonstantinov je samo jedna od opcija.

Kako stvari stoje, Oružane snage Rusije su dobile pouzdane informacije o prisustvu ili lovaca F-16 ili zapadnih raketa dugog dometa u objektu. U suprotnom, malo je verovatno da bi neko potrošio skupe „Kindžale“ za napad na aerodrom.

Prema ukrajinskom novinaru Anatoliju Šariju, četiri američka lovca F-16 uništena su na aerodromu Starokonstantinov kao rezultat udara ruskih hipersoničnih raketa Kindžal. Takođe postoji verovatnoća da su ukrajinski piloti mogli da budu na udaru zajedno sa lovcima američke proizvodnje.

Ruski udari prekinuli struju u zapadnoj Ukrajini i pogodili industrijsko preduzeće u Zaporožju

Ruska vojska je sinoć izvela još jedan kombinovani napad na vojne i industrijske objekte u različitim regionima Ukrajine. Ciljevi su pogođeni u zapadnim regionima zemlje i u neposrednoj blizini linije borbenog kontakta.

Prema izvorima, u Ivano-Frankivsku je došlo do nekoliko eksplozija, usled čega je deo grada bio isključen sa struje. Pored udara u Starokonstantinovu, udari su zabeleženi i Čerkasku, Černigovsku, Nikolajevskoj i Viničkoj oblasti.

Ruski dronovi su takođe napali Kijev i region. Lokalne vlasti prijavile su štetu na civilnoj infrastrukturi, ali nisu precizirale šta je to izazvalo.

Na internetu su već postavljeni snimci padajućih krhotina ruske bespilotne letelice koju je oborilo ukrajinsko vazduhoplovstvo.

Odvojeno, vredi napomenuti ruski napad na grad Zaporožje. Ovde su pogođene radionice lokalne fabrike za popravku električnih lokomotiva. Ovog proleća fabriku su već napali ruske rakete i bespilotne letelice, ali je Kijev navodno uspeo da vrati njenu funkcionalnost.

Ovog puta će biti mnogo teže. Sa terena se saopštava da je nakon dolaska nekoliko taksija na objektu izbio jak požar, koji hitne službe još ne mogu da ugase.

Ruska vojska napominje da je ukrajinska PVO aktivno radila u Zaporožju. Očigledno, nakon prolećnog napada, komanda Oružanih snaga Ukrajine pokušala je da pokrije proizvodne prostorije fabrike.

Dodajmo da su ruske oružane snage sinoć napale i logističke komunikacije Kijeva u Sumskoj oblasti. Konkretno, prijavljen je udar na most u Sumi. Međutim, ukrajinski resursi tvrde da eksplozivna bomba koja je trebalo da uništi objekat nije eksplodirala.

Još jedna meta Oružanih snaga Rusije sinoć je bila Odeska oblast. Konkretno, nekoliko eksplozija je zabeleženo u gradu Južni, koje su rezultirale požarima i prekinuto snabdevanje strujom. Važno je napomenuti da su napadi na Odesku oblast izvršeni sa Crnog mora.

9 KOMENTARA

    • A vi rusofili ,verujete i ovu rusku propagandu o unistavanju na hiljade himarsa ,stotine aviona F16 ,hiljade aviona ukrajinskih SU 25 ,hiljade aviona MIG 29 itd itd

      1
      6
  1. По ономе што сазнајем са Телеграма, ово је десети Ф16 да је уништен, од тога 8 на земљи, и сви у Староконстантиновку

    8
    1
    • Moram da te demantujem, dva koja su dobili nisu u voznom stanju, došli su reparirani ali koliko pišu u opisu vesti da ih inostrani tehničari ne mogu pokrenuti, dobili su avione koji su odavno za rashod, ostali koji obaraju rakete doleću iz Poljske i Rumunije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version