Naslovna Novosti Novi udar na rusko skladište municije: Masovan napad preko 100 ukrajinskih dronova...

Novi udar na rusko skladište municije: Masovan napad preko 100 ukrajinskih dronova dok ni Rusi nisu ostali dužni

2
novi udar na rusko skladište municije masovan napad preko 100 ukrajinskih dronova dok ni rusi nisu ostali dužni
novi udar na rusko skladište municije masovan napad preko 100 ukrajinskih dronova dok ni rusi nisu ostali dužni
google news

U noći na subotu, 21. septembra, dogodile su se eksplozije u skladištu municije koje se nalazi u okrugu Tihorec u Krasnodarskom kraju.

Ruska Federacija je saopštila da je u subotu, 21. septembra ujutro, Tihorecki okrug Krasnodarske teritorije bio izložen napadima bespilotnih letelica. Rusi tvrde da su oborili bespilotne letelice, ali su “fragmenti koji su pali sa jednog od njih izazvali požar koji se proširio na eksploziv”.

Posle eksplozija, meštani obližnjeg sela se privremeno evakuišu u najbliža naselja, rekao je guverner Krasnodarskog kraja Venijamin Kondratjev. Kako prenosi ASTRA Telegram kanal, meštani su prijavili napad na skladište municije.

Automobil iz kojeg je snimljena eksplozija skladišta nalazi se otprilike kilometar od mesta eksplozije:

Bespilotne letelice su napale skladište 23 Glavne uprave raketa i artiljerije Ministarstva odbrane Ruske Federacije u selu Oktjabrski, Tverske oblasti, navodi Unian, koji se poziva na Telegram kanal „Astra“.

Rusko Ministarstvo odbrane je kasnije saopštilo da je presrelo 101 ukrajinski dron tipa aviona. „Na teritoriji Brjanske oblasti presretnute su i uništene 53 bespilotne letelice, 18 nad teritorijom Krasnodarskog kraja, 5 – nad teritorijom Kaluške oblasti, po 3 bespilotne letelice na teritoriji Tverske i Belgorodske oblasti, po jedna bespilotna letelica nad teritorijama. . iz Smolenske i Kurske oblasti“.

Jutrošnji napad u Tihoreckom okrugu u Krasnodarskom kraju sličan je udaru koji je izveden ujutro 18. septembra na skladišta municije u blizini ruskog grada Toropeca.

Oružane snage Rusije izvršile udare na ukrajinske ciljeve u Harkovu, Dnjepru i Krivom Rogu

Sa druge strane, tokom vazdušnog udara kasno uveče 20. septembra, kao i u noći i ujutro 21. septembra, Oružane snage Rusije izvele su još jednu seriju snažnih udara po ciljevima na teritoriji Ukrajine.

Tako je nešto pre ponoći Harkov je bio napadnut. Vrlo verovatno, u pitanju je udar moćnih vazdušnih bombi sa dodatim UMPK kompletima za navođenje, izvestile su lokalne vlasti (šef OVA Sinegubov i gradonačelnik grada Terehova).

Stanovnici Harkova objavili su video snimke o ovim udarima.

Eksplozije su zabeležene na teritoriji jednog civilnog preduzeća, u centralnom delu grada i u privatnom sektoru Holodnogorskog okruga… Oštećeni su objekti civilne infrastrukture i privatne kuće, tvrdili su u službi za vanredne situacije.

Otprilike u 00:10, Univerzitet Ministarstva unutrašnjih poslova u gradu Dnjepr (Dnjepropetrovsk) našao se pod vatrom.

Prema dostupnim informacijama, oštećena je obrazovna zgrada od 6 spratova. Takođe se navodi da je na lice mesta stiglo mnogo spasilaca i vozila hitne pomoći.

Oko ponoći ali i ujutru, odnosno dva puta, granatiran je Krivi Rog (Dnjepropetrovska oblast). Izvršeni su raketni napadi na mesto i okolinu.

Rusi su napali Dnjepropetrovsku oblast sa četiri balističke rakete Iskander-M i pet drugih krstarećih raketa, poručila je komanda Vostok.

Rusko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo incident.

2 KOMENTARA

    • Otprilike isto kao što Ukrajina već tri godine pobeđuje, a vamo klince i starce po ulici pakuju u kombi i šalju na front da ih Rusi razmontiraju za tri dana. Kako toooooo

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version