NaslovnaNovostiIzrael demonstrira silu: Lovci IDF lete iznad Bejruta i lansiraju rakete tokom...

Izrael demonstrira silu: Lovci IDF lete iznad Bejruta i lansiraju rakete tokom govora lidera Hezbolaha [VIDEO]

Izraelski lovci lete iznad Bejruta, glavnog grada Libana, baš u trenutku kada Hasan Nasralah, lider Hezbolaha, drži govor.

Tajms of Izrael i druge izraelske i zapadne publikacije prikazuju amaterske snimke izraelskih borbenih aviona koji lete nisko iznad Bejruta. U jednom trenutku avion lansira rakete – toplotne mamce (protivmere).

Sa snimaka nam se čini da se radi o lovcima F-16.

Izraelska vojna avijacija je jedna od najopermljenijih na svetu, ima avione F-16 Fighting Falcon, F-15 Eagle ili F-35 Lightning II u prilagođenim verzijama Adir, kreirane posebno za potrebe ID.

Nasralah preti Izraelu dok ID odobrava plan borbe u severnom Libanu protiv Hezbolaha

Dok su izraelske vazduhoplovne snage nesmetano letele iznad glavnog grada Libana, lider Hezbolaha Hasan Nasralah priznao je u televizijskom obraćanju da je ova grupa pretrpela “veliki i neviđeni” udarac nakon nedavnih izraelskih bombaških napada, ali je obećao da će se pregrupisati i nastaviti da se bori.

„Napor Izraela je u velikoj meri osujećen“, kaže Nasralah. “Istražićemo šta se desilo”, kaže on i dodaje da je formirana istražna komisija, misleći na eksploziju pejdžera, voki tokija i solarnih panela.

„Neprijatelj je znao da se ti pejdžeri nalaze ne samo u vojnim jedinicama, već i u raznim institucijama. Namerno su pokušali da ubiju 4.000 ljudi u minutu. Ako želite da nas napadnete, gađajte borce Hezbolaha, nemojte biti kukavice i ne uvlačite naše civile u to“, rekao je Nasralah u svom obraćanju.

voda hezbolaha hasan nasralah
voda hezbolaha hasan nasralah

„Uskoro ćemo proslaviti godišnjicu blagoslovene operacije Al-Aksa“, dodao je Nasralah, misleći na Hamasov napad 7. oktobra na izraelsku teriotriju.

Lider Hezbolaha je takođe primetio da bi se izraelski napadi koji su u toku mogli smatrati objavom rata Libanu. Izrael je, kako je rekao, spreman da eskalira sukob, uvlačeći civile u sukob i kršeći međunarodne norme.

Kao rezultat eksplozije pejdžera i voki-toki stanica, Hezbolah je zapretio Izraelu pokazujući da je ID prešao “sve crvene linije”.

Istovremeno, načelnik Generalštaba ID general Herci Halevi je nedavno napravio procenu i odobrio borbene planove za severni front, saopštila je vojska Izraela.

nacelnik generalstaba izraelskih odbrambenih snaga idf general potpukovnik herci halevi
nacelnik generalstaba izraelskih odbrambenih snaga idf general potpukovnik herci halevi

Saopštenje dolazi usred rastućih tenzija sa libanskom terorističkom grupom Hezbolah.

U poređenju sa Hamasom u Gazi, grupa Hezbolah koja ima jako uporište u Libanu i povezana je sa Iranom, ima daleko naprednije vojne kapacitete i ogroman broj pripadnika.

Hezbolah ima ogroman arsenal od 150.000 do 200.000 projektila, uključujući stotine precizno navođenih projektila i dronova. Oprema je uglavnom iranska, a sa čime sve tačno raspolažu već smo pisali.

Izraelske oružane snage nastavljaju da napadaju ciljeve Hezbolaha u Libanu, nastojeći da oslabe njihove vojne sposobnosti i unište infrastrukturu organizacije, saopštila je pres služba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

Iran: Odgovor Izraelu će biti porazan, kaže komandant Revolucionarne garde

Osovina otpora se odnosi na oružane organizacije povezane sa Iranom na Bliskom istoku, uključujući Hezbolah, jemenske Hute i iračke narodne mobilizacione snage.

Izrael će se suočiti sa „oštrim osovine otpora“, rekao je danas komandant iranske Revolucionarne garde Hosein Salami lideru libanskog Hezbolaha Hasanu Nasralahu, prenose državni mediji, nakon napada na uređaje komunikacije Hezbolaha.

komandant iranske revolucionarne garde, irgc, hosein salami
komandant iranske revolucionarne garde, irgc, hosein salami

„Ovakvi teroristički akti su nesumnjivo rezultat očaja cionističkog režima (Izraela) i uzastopnih neuspeha. Ovo će uskoro naići na ogroman odgovor osovine otpora i bićemo svedoci uništenja ovog krvoločnog i zločinačkog režima“, naglasio je Salami u svojoj poruci Nasralahu.

U svom govoru juče, Nasralah je rekao da bi eksplozije zvučnika i drugih komunikacionih uređaja od strane grupe tokom protekla dva dana u Libanu mogle da predstavljaju “objavu rata” toj grupi.

2 KOMENTARA

  1. Od muslimana nema ništa. Ako im ovi dođu nad Bejrutom sa starim kantama f-16 i ne ruše to, muslimani su promašeni slučaj. I oni bi da ratuju s nekim i da vladaju svetom 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • …hrabri samo 10 na jednog i da raj jedan nije naoružan, samo tako su oni “hrabri”. Nikad boraca od njih. I ona videa kada pejdžeri eksplodiraju a svi se ostali povalče i ne prilaze da pomognu…nema od muslimana ni čoveka ni ratnika. Uostalom, zato i žive na pesku.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave