NaslovnaNovostiU SAD nedostaje 1848 pilota: Obuka pilota na T-38 za F-22 ili...

U SAD nedostaje 1848 pilota: Obuka pilota na T-38 za F-22 ili F-35 mogla bi se preusmeriti na druge tipove aviona

Piloti američkih vazduhoplovnih snaga koji završavaju programe obuke T-38 Talon možda neće leteti na borbenim avionima kako se očekivalo, već na drugim tipovima aviona, uključujući bombardere.

Prema navodima iz njihovog Defense News-a, to bi se moglo dogoditi zbog činjenice da postoji kriza na nivou američkih pilota.

Njihov nedovoljan broj potvrđuju i zvaničnici američkog vazduhoplovstva.

Izazovi u vezi sa nedovoljnim brojem pilota navedeni su u avgustovskom memorandumu koji je pregledao Defense News, a potvrdio zvaničnik Vazduhoplovstva.

Tako bi ovi piloti koji završe obuku na avionima T-38 dobili zadatak da upravljaju neborbenim avionima ili čak bombarderima.

„Nedostaje nam 1.848 pilota, od kojih su 1.142 borbena pilota“, navodi se u zvaničnom dokumentu.

t 38 talon
t 38 talon

Iako bismo radije poslali svakog kvalifikovanog diplomca T-38 u formalnu ustanovu za obuku borbenih pilota, okolnosti nas primoravaju da iskoristimo raspoložive kapacitete kako bismo maksimizirali proizvodnju pilota.

Kratkoročno, pored tradicionalnih zadataka lovaca/bombardera, diplomci T-38 će biti raspoređeni u druge misije, uključujući početnu obuku sa T-6 i opcije za nelovačke/bombarderske avione.

Brig. Pol. Travolis Simons, direktor obuke, rekao je za Military Times, na koji se poziva izvor, da potvrđuje ove probleme.

Uprkos poteškoćama u regrutovanju iz prethodne fiskalne godine, američko vazduhoplovstvo pokušava da se oporavi privlačenjem novih pilota.

Za sada, dokument opisuje kako će budući piloti koji obučavaju T-38 dati prioritet svim tipovima aviona, a ne samo lovcima i bombarderima, kako bi se obezbedilo prilagođavanje novim potrebama. Takođe se napominje da studenti mogu volontirati da lete neborbenim avionima ili bombarderima.

Američki zvaničnik je takođe naveo da bi piloti pogođeni ovom promenom mogli imati opciju da kasnije dobrovoljno pređu na borbene avione ili bombardere.

“Najmoćnija avijacija na svetu”, a nema dovoljno pilota

Američko vazduhoplovstvo je jedno od najmoćnijih i najnaprednijih vazduhoplovnih snaga na svetu i kao što vidimo na sve moguće načine nastoji da nastavi da dominira planetom izvođenjem svojih globalnih vojnih operacija, ili podrivanjem tuđih.

Bombarder B-2

Pored borbenih aviona, uključujući stelt avione kao što su F-22 Raptor ili F-35 Lightning II, američko vazduhoplovstvo takođe koristi B-52 Stratofortress, B-1 Lancer i B-2 Spirit bombardere, koji se koriste za strateške misije bombardovanja na velikim udaljenostima.

Iako Defense News ne pominje za koje avione je nedostatak pilota, osim za bombardere, možemo pretpostaviti da su to transportni avioni C-130 Hercules, C-17 Globemaster III i KC-135 Stratotanker koji se koriste za transport trupa i opreme, kao i za dopunjavanje goriva.

9 KOMENTARA

  1. Једноставно. Повећајте плате. Можда се и неко јави

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave