NaslovnaNovostiStotine pripadnika Hezbolaha ranjeno u Libanu kada su im pejdžeri u džepovima...

Stotine pripadnika Hezbolaha ranjeno u Libanu kada su im pejdžeri u džepovima eksplodirali

Desetine pripadnika libanske oružane grupe Hezbolah teško je ranjeno u utorak na jugu Libana i u južnim predgrađima Bejruta kada su eksplodirali pejdžeri koje koriste za komunikaciju, rekli su bezbednosni izvori Rojtersu.

Novinar Rojtersa video je 10 pripadnika Hezbolaha kako krvare u južnom predgrađu Bejruta poznatom kao Dahije.

Bezbednosni izvor Al-Džazire potvrdio je da su komunikacioni uređaji koje nose operativci Hezbolaha eksplodirali u nekoliko oblasti širom Libana, ne samo u Bejrutu već i u Beki i južnom Libanu.

Drugi libanski bezbednosni izvor tvrdi da je Izrael hakovao Hezbolahov radio komunikacioni sistem i izazvao eksplozije, međutim, to ne zvuči realno. Verovatno je eksploziv podmetnut u uređaje pre deljenja pripadnicima Hezbolaha.

„Tražimo od bolnica da budu u maksimalnoj pripravnosti i podignu nivo pripremljenosti.“ – Ministarstvo zdravlja Libana, u saopštenju nakon istovremenih bombaških napada preko pejdžera širom Libana.

“Molimo sve građane koji poseduju pejdžere da ih odmah bace”, apeluju iz Ministarstva zdravlja Libana.

Visoki libanski bezbednosni izvor rekao je Al Hadatu da se Izrael infiltrirao u komunikacioni sistem pojedinačnih uređaja i detonirao ih.

Bezbednosni izvor Al-Džazire potvrdio je da su komunikacioni uređaji koje nose operativci Hezbolaha eksplodirali u nekoliko oblasti širom Libana, ne samo u Bejrutu već i u Beki i južnom Libanu. Drugi libanski bezbednosni izvor tvrdi da je Izrael hakovao Hezbolahov radio komunikacioni sistem i izazvao eksplozije.

Prema Al-Hadathu, izraelske snage su daljinski detonirale komunikacione uređaje koristeći “naprednu tehnologiju”. Međutim, Izrael još nije zvanično preuzeo odgovornost za eksplozije.

5 KOMENTARA

    • Врхунски, ма шта ми мислили о МОСАД-у, али ова акција је показала да су врхунска организација, преко ноћи су дедетковали Хезболах а да метка нису испалили…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave