Naslovna Novosti Rusi dronovima prethodnih dana iscrpljivali ukrajinsku PVO što znači da se uskoro...

Rusi dronovima prethodnih dana iscrpljivali ukrajinsku PVO što znači da se uskoro očekuju masovni raketni udari

15
tu-22m3
tu-22m3
google news

Oružane snage Rusije ne prestaju da rade na uništavanju vojnih objekata ukrajinskih oružanih snaga, koji se nalaze duboko u pozadini.

Pre dva dana je, na primer, oko 90 ruskih bespilotnih letelica Geran-2 gađalo Kijev, Belgorod-Dnjestrovski u Odeskoj oblasti, Konotop u Sumskoj oblasti, kao i ciljeve u Poltavskoj, Čerkaskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Na meti su tradicionalno bili ukrajinski vojni aerodromo Starokonstantinov i Mirgorod. Rusko oružje redovno posećuje ove vazduhoplovne baze.

Međutim, kako primećuju stručnjaci, glavni akcenat ovih noći je bio na iscrpljivanju ukrajinskog PVO sistema u Kijevskoj, Poltavskoj i Hmeljničkoj oblasti.

Ova činjenica se može smatrati predznakom još jednog masovnog raketnog udara na vojne ciljeve Kijeva, koji će verovatno biti izvršen jedne od narednih noći.

Računica ruske komande u ovom slučaju je jednostavna: Zapadu je sve teže da snabdeva Kijev raketama za sisteme PVO. Osim toga, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Sirski, rasporedio je veliki broj sistema PVO u pogranično područje, nakon čeka su pretrpeli oštećenja ili uništenja.

Tako se, prema tvrdnjama Rusa, stvorila povoljna situacija za izvođenje masivnog raketnog udara na Ukrajinu.

Prema vojnim stručnjacima, karakteristike narednog udara mogu biti visoke performanse uz manju potrošnju municije, što će predstavljati upravo posledica iscrpljenosti sistema PVO kijevskog režima.

Vredi napomenuti da su masovni napadi bespilotnih letelica Geran-2 u poslednje vreme skoro uvek prethodili poletanju strateških bombardera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Podsetimo, poslednji do sada raketni udar na vojne ciljeve kijevskog režima izveden je 26. avgusta. Prilikom odbijanja, prema ukrajinskoj strani, izgubljen je američki lovac F-16, a poginuo je jedan od najiskusnijih pilota Oružanih snaga Ukrajine, potpukovnik Aleksej Mes kondog imena Moonfish.

15 KOMENTARA

  1. U svakom sukobu su Rusi na početku nekako šeprtljavi. Kao da trebaju vremena da se snađu, al brate kad se snađu i krenu da melju e onda melju. Mislim da će ameri i njihovi dupelizci bježati iz Ukraine a možda i iz kurve evrope brže nego iz Kabula.

  2. PUN MI K PAMETNJAKOVIĆ A OVIH I ONIH, KADA NEDAJ BOŽE POČNE LANSIRANJE S OBE STRANE, IMAĆE TE PO PAR MINUTA ZA KOMENTARE

  3. Rusija, Rusija, pa opet Rusija. Šta god da bude u svetu Rusija će preživeti a mnogi će nestati sa mape

    35
    2
  4. Pa za takve morone,zatrovane Gebelsovsko Anglo Sxonskom propagandom…po zvanicnim podatcima ,vasih izvora,Ukrainaca je poginulo 650 000,ranjeno 900 000,sva stara tehnika je 85% unistena,nova tehnika 45% unistena,osvojeno 15%teritorije Ukr,iselilo se trajno 2 500 000,privremeno 2 000 000,industrija devastirana,dobar deo zemlje prodat za male pare Amerima,zaduzenje za narednih 10 generacija se nece dovesti u red….pa ti sad vidi cenu uriniranja Rusima po glavi.
    Za pocetak to cime su urinirali je pocupano
    Ali takvim ostrascenim indoktriniranim budalama dzaba prica8

    46
    1
    • Da putko je veliki strateg, poklonio 300 milijardi dolara i time finansiraju Ukrajinu, upad u Rusiju i 200hiljada izbeglica za sada, stotine hiljada mrtvih i ranjenih rusa, ogromno uništenje tehnika, uništena reputacija države i nekada jake vojske kao i mit o istom, ujedinjenu Evropu i NATO sa novim člancima taman kada su izgubili svrhu postojanja, odlazak 1,5 miliona mladih najsposobnijih i najumnijih ljudi, najnižu demografiju u istoriji, najveću smrtnost u istoriji zemlje, zaostatak u nauci i tehnologiji, sportu, kulturi i umetnosti itd itd, a tek ih čekaju ratne reparacije, post traumatic sindromi, ubistva i samoubistva, razoreni brakovi i životi u zemlji sa najvećom stopom nasilja, bolesti i smrtnosi i najkraćim životnim vekom u Evropi, mrzi me dalje da pišem ima toga još

      2
      10
  5. Све ове вести о Руским ” успесима” намењене су Русима. Зашто ми преносимо ове глупости нико не зна. Једини разуман одговор је за лову, шта друго може да буде у питању?

    9
    97
    • Zato sto su Ruski uspesi ma koliko bili spori uspesi su dok Ukraina ima samo PR uspehe u kojima desetkuje svoje ljudstvo i opremu.

      72
      2
    • Slobodno možeš razmišljati onako kako tebi odgovara. Činjenica je da Rusi melju NATO plaćenike po ukrajinskim njivama.

      85
      4
    • А ови твоји за које ти навијаш они преносе дезинформације за џабе .Ја би рекао да они примају донације од Рубина (не мислим на Крушевачки)него оног што ради за ЦИЈУ.

      12
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version