NaslovnaNovostiPripreme za najveći ovogodišnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ na aerodromu...

Pripreme za najveći ovogodišnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ na aerodromu u Batajnici

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, intenzivno se pripremaju za prikaz sposobnosti „Zastava 2024“, koji će biti održan u nedelju 15. septembra na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Kako dalje navodi ovo ministarstvo na pomenutom prikazu će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova.

Posetioci će biti u prilici da pogledaju letački program, prikaz dela sposobnosti specijalnih snaga i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i defile jedinica Vojske Srbije.

Kapije vojnog aerodroma u Batajnici biće otvorene od 9.30 časova, a svi zainteresovani građani moći će da do 15 časova obiđu taktičo-tehnički zbor savremenog naoružanja i vojne opreme, kao i sredstava u razvoju.

Radi priprema i realizacije letačkog programa, vazduhoplovi Vojske Srbije izvršiće više naleta iznad područja Grada Beograda od 10. do 15. septembra.

pripreme za najveći ovogodišnji prikaz sposobnosti vojske srbije „zastava 2024“ na aerodromu u batajnici
pripreme za najveći ovogodišnji prikaz sposobnosti vojske srbije „zastava 2024“ na aerodromu u batajnici

Pa ko voli neka izvoli, jer će na ovom vojnom prikazu biti prikazano i novo naoružanje kojim raspolaže vojska Srbije u svom arsenalu.

7 KOMENTARA

  1. Ko ima dodira sa zaposlenima u vojsci zna da se posle svakih ovakvih vojnih olimpijskih igara „skine“ popriličan broj civila,vojnika po ugovoru,podoficira i oficira.Jednostavno postaje neizdržljivo iživljavanje vojnih grla u tih 15 dana.Zašto se o tome ne piše?

    6
    1
  2. Никада невиђен број возила и авио летелица,чамаца и војске ,сада замислите долази маршал Вучко а колико се горива на том превозу и приказу ће се потрошити то се запитате јер видећете хеликоптере које су купили од Кипра смб боје који троше за сат времена 450 литара горива минимално а где су остали и то ми грађани плаћамо из нашег чепа!

    5
    3

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave