NaslovnaNovostiUkrajinski resursi dele video u kome 'lovac F-16 uništava rusku bespilotnu letelicu...

Ukrajinski resursi dele video u kome ‘lovac F-16 uništava rusku bespilotnu letelicu Geran’ [DCS]

Ukrajinski mediji su naširoko objavili video snimak u kome se vidi F-16 koji navodno uništava rusku kamikaza bespilotnu letelicu Geran.

Ukrajinski izvori su tvrdili da se borbeni avion F-16 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva približava dronu i obara ga vatrom iz automatskog topa. Oboreni dron pada na zemlju, dok krhotine lete u blizini lovca koji im se približava velikom brzinom.

Ukrajinski mediji su ponosno zaključili da lovci F-16 iz NATO-a uspešno uništavaju ruske bespilotne letelice.

Lažna vest je ubrzo otkrivena. Ukrajinska propaganda koristila je taktiku koju sve češće koriste. Ukrajinci su proširili još jedan snimak iz kompjuterske igrice u kojem se prikazuje pogodak.

Video je ranije deljen na Jutjubu i naširoko na društvenim mrežama. U pitanju je strim Digitalnog Borbenog Simulatora koji zapravo prikazuje lovac F-15 kako uništava ruski Su-57. Ovi avioni se nikada nisu sreli u pravoj borbi.

Ukrajinska propaganda je uglavnom koristila snimke video igrica borbenih simulatora na samom početku eskalacije rusko-ukrajinskog sukoba da bi kreirala lažne pobede na frontovima. Takve laži su često otkrivane, a od tada se takvi snimci ređe distribuiraju.

video igrice sa ratnom tematikom kao izvor dezinformacija o sukobu u ukrajini
video igrice sa ratnom tematikom kao izvor dezinformacija o sukobu u ukrajini

Danas, nakon što su Vazduhoplovstvo Ukrajine izgubilo najmanje jedan F-16 u svojoj prvoj borbi, a prema nekim izveštajima dva lovca su već uništena, razumemo kako Kijev želi da sačuva prestiž svog najvrednijeg NATO poklona.

Digital Combat Simulator (DCS World)

DCS je veoma detaljan i realističan borbeni simulator letenja, razvijen od strane kompanije Eagle Dynamics. Fokusira se na pružanje imerzivnog iskustva sa naglaskom na realizam u fizici leta i vojnim borbenim operacijama.

Sama igra je besplatna, ali specifični avioni, kampanje i mape se prodaju kao moduli, pa na taj, sve popularniji način kompanija ostvaruje profit.

DCS nudi raznovrsnu selekciju aviona, uključujući mlazne avione, helikoptere i avione iz Drugog svetskog rata. Popularni moduli uključuju F/A-18C Hornet, A-10C Warthog, F-16C Viper, MiG-29, Su-27, kao i helikoptere poput Ka-50 Black Shark i AH-64D Apache.

DCS World je poznat po visoko-vernoj simulaciji leta, što ga čini jednim od najpreciznijih simulacija letenja. Svaki avion ima jedinstvene karakteristike leta i sisteme koji verno oslikavaju stvarne modele.

Simulacija nudi detaljne i autentične borbene mehanizme, uključujući radarske sisteme, elektronsko ratovanje, ciljničke module i širok spektar oružja za vazdušne i zemaljske borbe.

DCS sadrži detaljne mape poput Kavkaza (besplatno), Persijskog zaliva, Nevadske test i trening oblasti i Sirije, sa još mapa u razvoju. Igrači ove igrice mogu kreirati prilagođene misije i kampanje koristeći moćan uređivač misija, prilagođavajući ih specifičnim scenarijima ili istorijskim događajima, a ostupne su zvanične i zajednički kreirane kampanje, često bogate narativom i izazovima.

dcs insert deljenog progpagadnog materijala u kome se tvrdi da f 16 obara geran
dcs insert deljenog progpagadnog materijala u kome se tvrdi da f 16 obara geran

DCS ima snažnu zajednicu igrača u multiplayer režimu, nudeći vazdušne borbe, kooperativne misije i borbe velikih razmera. Neki serveri su fokusirani na PvP, dok se drugi bave timskim radom u složenim borbenim scenarijima.

DCS privlači ljubitelje avijacije, vojne istorije i igrače koji žele autentično borbeno letačko iskustvo. Koriste ga i pravi piloti za trening zbog tačne simulacije avionskih sistema i dinamike leta.

Ukratko, DCS World je jedan od najdetaljnijih i najrealističnijih borbenih simulatora letenja, poznat po svojoj dubini, realizmu i uzbudljivim borbenim scenarijima.

8 KOMENTARA

  1. I dalje, i da je istinit snimak, veoma teško F16 može da prati dron koji leti 300km/s, a i da je istinit smešno je što sam rafal ispaljen na taj dron košta više od tog drona :).

    11
    1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave