Naslovna Novosti NATO avioni masovno evakuišu ranjene nakon udara Kindžala i Iskandera na Lavov...

NATO avioni masovno evakuišu ranjene nakon udara Kindžala i Iskandera na Lavov i Poltavu

9
nato avioni masovno evakuišu ranjene nakon ruskog napada na lavov i poltavu
nato avioni masovno evakuišu ranjene nakon ruskog napada na lavov i poltavu
google news

U noći 4. septembra, Oružane snage Rusije izvele su masivan raketni udar na ciljeve u zapadnim regionima Ukrajine. Eksplozije su se čule u oblastima Lavov, Volin, Rivne i Žitomir.

Ujutru 4. septembra u vazdušnom prostoru Rumunije i Poljske primećene su desetine transportnih i ambulantnih letelica iz zemalja NATO-a. To se dogodilo nakon nedavnih masovnih ruskih napada na Poltavu i niz ciljeva u zapadnoj Ukrajini.

posledice udara kindžala u lavovu
posledice udara kindžala u lavovu

Među primećenim avionima bili su i avioni iz Nemačke, Poljske i značajan broj američkih letelica, javljaju ruski izvori uz priložene podatke sajta za praćenje letova, Flightradar24.

Pojava takve aktivnosti na nebu istočne Evrope izazvala je mnoga pitanja i rasprave među stručnjacima i posmatračima.

Transportni i ambulantni avioni se često koriste za evakuaciju žrtava i isporuku vojne pomoći, što može ukazivati na to da NATO brzo reaguje na nedavne događaje u Ukrajini.

Podsetimo, prema najnovijim ruskim podacima, kao rezultat udara na vojne ciljeve u Lavovu, eliminisana je velika grupa stranih plaćenika, kao i pripadnika oružanih snaga Ukrajine.

Oružane snage Ukrajine zvanično izveštavaju da su tokom masovnog udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zabeležena 42 vazdušna cilja: 2 aerobalističke rakete H-47 M2 Kindžal, 2 krstareće rakete H-22, 6 krstarećih raketa H-101 sa Tu-95MS bombardera, 3 krstareće rakete „Iskander-K“, 29 bespilotnih letelica kamikaza tipa „Geran“.

Prema ukrajinskim vlastima, broj povređenih u Lavovu porastao je na 35, uključujući petoro dece. U Lavovu su već umrle tri osobe, među kojima je i 14-godišnja devojčica.

U mređuvremenu izveštaji o ruskom raketnom napadu sinoć nad Ukrajinom idalje pristižu.

Na udaru logističko čvorište Oružanih snaga Ukrajine u Odeskoj oblasti

Jutros je izvršen precizan udar na logističko čvorište Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u Odeskoj oblasti, javljaju ruski izvori vesti.

Kao rezultat napada, navodno je uništen transformator na jednoj od ključnih železničkih stanica, preko kojeg Rusi smatraju da je vršeno snabdevanje vojnom opremom i premeštaj ukrajinskih trupa.

Prema istim izvorima, ova stanica je imala važnu ulogu u snabdevanju ukrajinske vojske, služeći kao istovarna tačka za opremu i snage prebačene na jug. Uništenje transformatora dovelo je do gašenja stanice, što je privremeno poremetilo logističke tokove i otežalo kretanje vojne opreme ovom trasom.

Aerodrom u Kolomiji, navodnom domu ukrajinskim F-16, takođe pogođen noćas

Ruska vojska je u noći između 3. i 4. septembra napala nekoliko ciljeva na zapadu Ukrajine.

lazni f 16 u ukrajini
lazni f-16 u Ukrajini, fotomontaža nastala pre dolaska američkih lovaca

Jedna od ključnih meta napada bio je vojni aerodrom u gradu Kolomija, koji se nalazi u Ivano-Frankivskoj oblasti. Prema izveštajima, na ovom aerodromu su bazirani američki lovci F-16, koji su deo zapadne vojne podrške Ukrajini.

Prema informacijama iz ruskih izvora i izjavama analitičara, udar na aerodrom je bio deo operacije velikih razmera čiji je cilj destabilizacija ukrajinske vojne infrastrukture u zapadnim regionima zemlje.

Još nema zvaničnih informacija o prirodi štete, ali stručnjaci već ukazuju na značaj ovog aerodroma, s obzirom na njegov strateški značaj za operacije Oružanih snaga Ukrajine i podršku međunarodnih partnera.

Bajden osudio napad Rusije na Poltavu u Ukrajini

Američki predsednik Džo Bajden osudio je juče u utorak „na najoštriji mogući način” „milosrdno” bombardovanje ruskih oružanih snaga u gradu Poltava u centralnoj Ukrajini, koje je rezultiralo smrću najmanje 51 osobe i ranjavanjem još 271 osobe, prema najnovijem prtužbama Kijeva.

„Ovaj napad je tragičan podsetnik na stalne i nečuvene napore (ruskog predsednika Vladimira) Putina da slomi volju slobodnog naroda“, rekao je gospodin Bajden, navodi se u saopštenju za štampu koje su objavili oni koji stoje iza njega u Beloj kući.

Američki predsednik je u ovom tekstu uverio da će njegova administracija „nastaviti“ da podržava Ukrajinu, posebno obezbeđujući joj „sisteme protivvazdušne odbrane i sposobnosti koje su joj potrebne“ za njenu odbranu.

Podsetimi, snažan udar Iskander-M pogodio juče rano ujtru ukrajinski vojni objekat u Poltavi. Pogoci su se desili ne samo na otvorenim površinama, već i u zgradama centra za obuku. Konkretno, jedna od municije je pogodila prostorije obrazovno-administrativne zgrade, a druga je pogodila zgradu menze

9 KOMENTARA

  1. Bajden nije osudio ‘milosrdno’ (merciful) bombardovanje koje su izvele ruske snage, vec ‘nemilosrdno’ (merciless). Ko vam prevodi engleski tekst, odnosno reci ?

  2. “Bajden osudio je juče u utorak „na najoštriji mogući način” „milosrdno” bombardovanje ruskih oružanih snaga u gradu Poltava u centralnoj Ukrajini, koje je rezultiralo smrću najmanje 51 osobe i ranjavanjem još 271 osobe,” / Па то сте исто ви радили нама, цео Запад, за време напада на Србију! / Дабогда вам Бог платио, само идете по свету и подбуњујете припросте, или алаве, умове против легално изабраних власти а ради ваших личних интереса. Хоћете демократију у тим земљама а све радите да тамо демократије нема! И увек сте ви у праву! Што рекао Јохан Гете: Злу не треба разлог, треба му оправдање! Кад сте иједном народу помогли да мирно реши своје могуће сукобе уместо да их потхрањухете – де одговорите! Нахушкали сте укро-националисте против Русије и сад их и даље хушкате како би ви испробали сва своја оружја у овом рату и створили што већу мржњу између ова два народа што се већ увелико узпеховали.
    И Стари Рим је тако чинио па је пропао, тако ћете и ви кад-тад!

    20
    1
  3. Polako mic po mic,i NATO ce uci u otvoren sukob,a to onda znaci i rat na tlu zapadne evrope.A to onda znaci masovan povratak gasterbajtera kuci…..znaci i ako uspemo da izbegnemo sukob,sigurno tonemo.cuvajte svoj posao….

    15
    2
  4. O kakvu crnu volju slobodnog naroda ovaj govori? Svesno ste poslali plaćenike u smrt i govorite o volju slobodnog naroda? Savršeno je bilo dok su vaši razuznavači slobodno radili i špijunirali Ruse, e sada je problem, zar nije? Sada na sav glas govorite o ljudskim pravima i slobodnog naroda. Žalosno za Ukrajinu, za vas nikoga briga nije.

    26
    1
    • Ne samo placenike vec na hiljade regularnih trupa nato koji su neutralisani od Rusa, a u politavi je poginulo oko 200 +oko 500 lakse i tesko ranjenih+dansnji udari po slicnim stacionarima livov ,odesa ivan franko itd.. Gdje su bili NATO silni neunistivi u holivud scenariju

      18
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version