Naslovna Novosti U strahu od ruske sabotaže, u glavnoj NATO bazi za daljinsko osmatranje,...

U strahu od ruske sabotaže, u glavnoj NATO bazi za daljinsko osmatranje, izviđanje i upozorenje progolašen drugi stepen pripravnosti

2
pukovnik bundesvera ruskom fsb u predao tajne podatke o ukrajinskoj taktici i gubicima
bundesver
google news

Bezbednost u vazdušnoj bazi NATO u zapadnoj Nemačkoj je povećana na drugi nivo Čarli zbog obaveštajnih informacija koje ukazuju na „potencijalnu pretnju“.

Svo osoblje koje nije neophodno za misije poslato je kući iz predostrožnosti. Vazdušna baza Gajlenkirhen (komponenta NATO AVACS E-3A), u blizini granice sa Holandijom, je mesto gde su stacionirani NATO avioni za vazdušno upozorenje i kontrolu (AWACS).

U objavi NATO-a na X, kasno u četvrtak, nije razrađena priroda potencijalne pretnje. Rečeno je da se operacije nastavljaju po planu. Nemačka policija potvrdila je raspoređivanje vozila na lice mesta u četvrtak uveče, ali nije iznela detalje.

Prošle nedelje, glavne nemačke vazduhoplovne snage sa sedištem u blizini Kelna bile su zatvorene na nekoliko sati zbog straha da je njihovo snabdevanje vodom moglo da bude ometano. Istraga nije pronašla dokaze o takvoj sabotaži.

Bilo je i izveštaja o sumnjivim zapažanjima u Gajlenkirhenu i jedna osoba je nakratko zadržana na ispitivanju u blizini baze. U četvrtak su tužioci u Flenzburgu, na severu Nemačke, rekli da istražuju sumnje o špijunaži u cilju sabotaže, ne precizirajući ko bi mogao da stoji iza toga.

Nemački mediji su takođe javili da su bespilotne letelice primećene iznad hemijskog parka u Brunsbutelu, na obali Severnog mora.

Pretpostavjla se da je samo u pitanju nervoza zbog moguće ranjivosti infrastrukture na potencijalnu rusku sabotažu.

2 KOMENTARA

  1. Izmišljaju nemački lažovi probleme da postave rat kao glavnu preokupaciju nemaca. Doduše, kako i sami zapadni civilizovani demokrati genocidaško-lopovske provenijencije tvrde, da je na Zemlji previše ljudi, nemci neće nikom faliti ako im se smanji broj na neki način.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version