NaslovnaNovostiNisu im dali da spavaju: Ukrajinci izveli veliki napad dronom na jugozapadu...

Nisu im dali da spavaju: Ukrajinci izveli veliki napad dronom na jugozapadu Rusije ali i na Krimu

Ruske vlasti su u petak izvestile o velikom ukrajinskom napadu dronovima na oblast Lipeck, koja se nalazi na jugozapadu Rusije, oko 200 kilometara od granice sa Ukrajinom.

„Protiv njih je aktivna protivvazdušna odbrana“, rekao je gubernator Lipecke oblasti Igor Artamonov na svom Telegram kanalu, a citira ruska državna agencija TASS, prenose Agerpres i DPA.

Artamonov je napomenuo da je došlo do “detonacije opasnih eksplozivnih predmeta” na bezbednoj udaljenosti od civilnih objekata, dodajući da su spasilačke ekipe na licu mesta. Međutim, električna infrastruktura je oštećena nakon pada drona, što je dovelo do nestanka struje.

Guverner je proglasio vanredno stanje u Lipecku i naredio evakuaciju četiri obližnja sela „kako bi se osigurala bezbednost stanovnika, u čemu je pogođeno 416 domaćinstava. Takođe je zamolio stanovnike Lipecka da ostanu u svojim domovima dok se stanje pripravnosti ne ukine.

Izvori tvrde da je meta napada bio vojni aerodrom, međutim, sudeći prema podacima iz Telegram zajednica, to nije dovelo do ozbiljnih posledica.

Još jedan ukrajinski napad dronom prijavljen je u Belgorodskoj oblasti, koja se nalazi u blizini granice sa Ukrajinom. Guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da je ruska protivvazdušna odbrana oborila 29 dronova, uzrokujući materijalnu štetu, ali bez povređenih.

Napadi i na Krimu

U Sevastopolju, koji se nalazi na poluostrvu Krim anektiranom Rusiji 2014. godine, guverner Mihail Razvojajev prijavio je vazdušne i morske napade dronovima.

Ukrajinski novinski portal Kiiv Independent, pozivajući se na proruske kanale na Telegramu, javio je da je tokom noći došlo do jakih eksplozija i požara u gradu Ralsk u Kurskoj oblasti. Uzrok eksplozija još nije jasan, a informacije koje su dale ruske vlasti nisu mogle biti nezavisno proverene.

Do sada nije bilo zvanične potvrde o napadima sa ukrajinske strane.

Kurska oblast, koja se nalazi na granici sa Ukrajinom, od utorka je meta velikog upada ukrajinske vojske.

Prema najnovijim informacijama između 20 od 30 hiljada ukrajinskih vojnika i desetine oklopnih NATO vozila uključeno je u iznenadni napad, saopštio je ruski generalštab, koji je saopštio da čini sve što je moguće da odbije ofanzivu.

2 KOMENTARA

    • A udaraju šamare,a rat je, ukri su NATO zombiji, moraju i oni zadati neki uspešmi udarac, Rusi im udaraju osmrtnice zato.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave