NaslovnaNovostiUkrajina pogodila bazu Milerovo 150 km od linije fronta: NASA satelitom snimila...

Ukrajina pogodila bazu Milerovo 150 km od linije fronta: NASA satelitom snimila požar nakon napada

Ukrajinske bespilotne letelice pogodile su u subotu ujutro vazdušnu bazu „Milerovo“.

Video snimci koje su zabeležili lokalni stanovnici prikazuju požar za koji zapadni stručnjaci sugerišu da ukazuju na to da su pogođeni kritični ciljevi.

Ukrajinski napad prijavile su lokalne vlasti, uz izjavu da je oboreno svih 26 dronova. Ali novi snimci su u suprotnosti sa stavom zvaničnika.

Prvo, veliki požar na aerodromu navodno je snimila i NASA, zapravo njihova služba za satelitski nadzor požara.

Takođe, na snimku koji su snimili lokalni stanovnici mogu se videti dve buktinje koja su se proširila na priličnu površinu u vazduhoplovnoj bazi Milerovo, što opovrgava izjavu guvernera Rostovske oblasti.

Analitičari ukrajinskog glasila Difens ekspres koji su analizirali video snimak, snimljen sa lokacije južno od baze, kažu da prvi kadrovi prikazuju na požar u skladištu mlaznog goriva.

Zatim se kamera pomera i snima mesto tehničko-operativnog dela, gde se održavaju i popravljaju letelice, a i tu se vidi i požar.

Skoro 24 sata nakon napada, CIA medijski servis Radio Slobodna Evropa, satelitskim snimcima naglašava da su tri lokacije u avio-bazi Milerovo zahvaćene požarima.

Jedan od njih je na mestu hangara tehničko-operativne jedinice, drugi je na otvorenom prostoru, a treći na jednom od skladišta goriva i maziva.

Sa druge strane, satelitski snimak pokazuje da pista i područja za sletanje aviona nisu bili pogođeni udarom drona.

Baza Milerovo je na oko 150 km od linije fronta

Ruska vazduhoplovna baza u Milerovu udaljena je oko 150 km od linije fronta, što je dovoljno bezbedna udaljenost za smeštaj taktičke avijacije koja svakodnevno izvodi napade na Ukrajinu.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nedavno je zatražio od lidera koji ga podržavaju da dozvole zapadnim projektilima da pogode lokacije sa kojih ruske snage izvode raketne napade, uključujući aerodrome sa kojih poleće operativno-taktička i strateška avijacija.

Većina ovih ciljeva nalazi se duboko unutar ruske teritorije, a udari dronova ne uspevaju da unište avione u utvrđenim hangarima.

Prema nedavnim medijskim izveštajima, Nemačka je dozvolila upotrebu svog oružja do maksimalno 40 km duboko u rusku teritoriju na granici sa Ukrajinom.

Sa druge strane Britanija je, preko ministra odbrane Džona Hilija, ukinula svaku zabranu daljine, pod uslovom da udari pridržavati se „normi i zabrana predviđenih međunarodnim humanitarnim pravom”.

ukrajinski su 24 sa raketom storm shadow
ukrajinski su 24 sa raketom storm shadow

Svakodnevne ukrajinske udare na ruske pogranične oblasti ruske snage protivvazdušne odbrane uglavnom odbijaju, međutim, neke od bespilotnih letelica ipak dostižu svoje ciljeve i nanose štetu kako civilnoj tako i vojnoj infrastrukturi.

Ukoliko NATO pristane da dozvoli ukrajinskoj vojsci da izvrši udare na ruske teritorije zapadnim projektilima, pretnja po ruske vojne objekte može da poraste, uglavnom po strateški važnim vojnim aerodromima u zapadnoruskim regionima.

Posle više od dve godine neprijateljstava, nedavno imenovani ruski ministar odbrane je izjavio da obećava da će izgraditi skloništa za avione na ruskim vojnim aerodromima kako bi ih zaštitio od raketnih napada. Ministar je uverio novinare da je odobren plan izgradnje novih utvrđenja i da će „skloništa sigurno biti izgrađena“.

9 KOMENTARA

  1. Baba vanga…meni ih nije zao nisu zavedeni dobro su znali šta se sprema odavno se ratuje u donbasu…Nista ih ne treba žaliti…kakva braća kakav racku…što su tražili to su dobili i tek će da dobiju….

    3
    6
  2. Ko moze vjerovati u ovo prvo tvrde milerovo pa morozisk pa sada ni jedno ni drugo vec tuapsr rafinerija koja je pogodjena da tri drona a ukupna steta je 800000$,manje od jednog tramvaja koje je sapic kupio !Ove slike zaista nisu iz milerova

    3
    1
  3. cekamo dan kad ce najveca moguca bomba da pukne nasred Crvenog trga

    mora da bude unisteno to crveno zmijsko leglo

    2
    22
  4. Koliko su rusi nesposobni treba da mole boga da zapad i dalje nastavi da sprecava ukre da gadjaju po dubini teritorije inace ode Moskva. Iako je protivnik daleko slabiji i pred porazom, rusi uspesno gube opremu i zivote vojnika dok ih sve ne popale i pobiju. Tek tada, kada svi tajkuni pobegnu iz popaljene rusije krenuce , Za Rodinu sirotinja raja i stici konacno do Berlina i Kijeva. Vasington i London ni tada nece smeti da gadjaju i to ce biti kraj uspesnog rata za smanjivanje slovenske populacije koja ce biti devastirana i moci ce da slavi pobedu na trgovima.

    5
    8
    • У животу све се врти у круг а у рату је то вртење убрзано и никад се не зна где ће да пукне и над чијом главом. Иначе, ничије гузице нису сугрне, укључујући и ове Западне. А слажем се да је ово антисловенски рат, тачније антируски ако узмемо у обзир да су Руси и Украјинци скоро па једно. Запад је овим ратним јуришом на Русију путем Украјине изгубио Русију за дуже време, па чак и да после Путина успоставе неку прозападну власт никад је неће имати стопостотно за себе. А ни Украјина им неће бити стопостотно поуздана, чак и да обстане као држава. Ипак, они су свој циљ постигли, побили су и посвађали Словене – свеРусе, зарадили на оружју, и после потписаног договора каквог-таквог могу наставити и даље да манипулишу. (НАТО је НЕВИДЂЕНО ЗЛО!)

      13
      2
  5. E sad su Rusi u problemu, stvarno “nemaju” goriva 😂😂😂. Sad za ovo će goreti 2.000 ukroinaca-domobranaca i stranaca sa “civilizovanog” Zapada, al od Iskandera a ne dečjih drončića sa 2-3 kg eksploziva, pa ako im se isplati takva ” trgovina” ok bruderi, o-ckej 😂😂😂

    10
    1
    • Džabe se nadate, rusomrzci, Ukrajina je bivša, i gotovo kapitulirana, ne pomaže joj ni svo oružje zapada, zajedno sa Nato vojskom, instruktorima, plaćenicima, privatnim vojnim agencijama,.
      Žao mi ih je, ali sami su krivi, zavedeni, prevareni,, kupili su stan u nepostoječoj zgradi,,
      Rusi ne gube ovaj rat, niti će ga izgubiti, jer ta opcija ne postoji. Da postoji to bi bio kraj sveta.

      8
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave