NaslovnaNovostiTramp je uspeo da izbegne atentat usled naleta vetra – metak je...

Tramp je uspeo da izbegne atentat usled naleta vetra – metak je prošao milimetara od njegove glave

Tokom predizbornog govora Donalda Trampa u Pensilvaniji dogodio se incident koji je mogao da se završi tragedijom.

Nepoznata osoba je otvorila vatru, a predsedničkog kandidata SAD je od smrti spasio samo nalet vetra – metak je prošao nekoliko milimetara od njegove glave, pogodivši mu uvo.

Povreda nije bila kritična, ali incident je izazvao burne rasprave i spekulacije o mogućem Trampovom povlačenju iz predsedničke trke zbog rizika od još jednog pokušaja atentata.

Prema rečima očevidaca, Tramp se naglo sagnuo nakon prvih hitaca, a njegovo obezbeđenje ga je odmah opkolilo, obezbeđujući siguran izlazak sa mesta. Na video snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako kandidat drži krvavo uho, ali podiže pesnicu u znak otpornosti.

Odmah nakon incidenta, mesto je ograđeno i počeo je uviđaj. Izvori tvrde da je gađanje izvedeno sa udaljenosti od oko 200-300 metara, što ukazuje na visok nivo obučenosti strelca.

Policija i obavještajne agencije trenutno rade na utvrđivanju identiteta napadača i njegovih motiva.

Incident je izazvao široku rezonanciju kako u Sjedinjenim Državama tako i u inostranstvu, a više će se znati kako istraga bude odmicala, ukoliko nekako uspe da bude nezavisna.

  • Ključne reči
  • USA

3 KOMENTARA

    • Možda si ti neki baš dobar strijelac. Sa snajperskom puškom da ali sa običnom poluatomatskom nije baš lako pogoditi gornju polovinu glave, pa čak i Trampove to je max 10 x 10 cm

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave