Naslovna Novosti Ruski dron kamikaza Lancet uništio izraelski radar ieMHR i još 33 mete...

Ruski dron kamikaza Lancet uništio izraelski radar ieMHR i još 33 mete protekle nedelje u Ukrajini [VIDEO]

2
ruska lutajuca municija lancet unistila izraelski radar iemhr
ruska lutajuca municija lancet unistila izraelski radar iemhr
google news

Ruska vojska je uništila izraelski unapređeni hemisferni radar (ieMHR) ukrajinskih snaga u pravcu Harkova koristeći lutajuću municiju Lancet.

Video snimak napada pojavio se na mreži 9. jula. Na snimku se vidi kako radar dobija direktan udarac od drona Lancet odmah nakon što je postavljen u drvoredu. Eksplozija lutajuće municije zapalila je radar, efikasno ga uništivši.

IeMHR je razvila izraelska RADA Electronic Industries da obezbedi nadzor hemisfere. Sistem može da funkcioniše kao deo protiv-dronova i sistema PVO kratkog dometa ili kao samostalni protivraketni, artiljerijski i minobacački radar.

Sistem ima maksimalni domet detekcije do 100 kilometara, ali to važi samo za velike transportne avione. Može da otkrije lovačke avione sa 65 kilometara i bespilotne letelice srednje veličine sa 45 kilometara.

Što se tiče projektila poput raketa, artiljerije i minobacača, domet detekcije je između 10-14 kilometara.

Prošle godine, ukrajinske snage su dobile oko 16 ieMHR sistema od Litvanije. Ovo se verujemo ne bi dogodilo bez odobrenja izraelskog Ministarstva odbrane.

Izrael je bio među prvim zemljama koje su izrazile podršku Kijevu nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini pre više od dve godine. Ipak, izraelska vlada je ograničila svoj izdatak ukrajinskim snagama na nesmrtonosnu opremu.

Međutim, ovo će se možda uskoro promeniti, pošto su nedavni izveštaji otkrili da Sjedinjene Države, Izrael i Ukrajina pregovaraju da ukrajinskim snagama obezbede do osam sistema protivvazdušne odbrane velikog dometa MIM-104 Patriot koje trenutno rashoduje i više neće da koristi izraelska vojska.

Ako se to dogodi, Izrael bi mogao da se suoči sa drastičnim pogoršanjem odnosa sa Rusijom. Moskva će verovatno odgovoriti obezbeđivanjem naprednog naoružanja glavnim neprijateljima zemlje, Iranu, Siriji, Jemenu itd.

Ruska municija Lancet pogodila još 33 ukrajinske mete tokom protekle nedelje

Ruska vojska je tokom protekle nedelje oštetila ili uništila još 33 različita cilja ukrajinskih snaga koristeći municiju Lancet.

Ruska municija Lancet pogodila 33 ukrajinske mete tokom protekle nedelje [30.6-6.7]

Ukrajinski gubici između 30. juna i 6. jula, svi dokumentovani u video snimku bili su:

  • Četiri samohodne haubice, uključujući jednu poljske proizvodnje Krab, jednu nemačke proizvodnje Panzerhaubitze 2000 i jednu ukrajinske proizvodnje Bogdana;
  • 18 vučenih haubica, uključujući pet M777 američke proizvodnje, jednu M198 i jednu M119;
  • Jedan višecevni raketni bacač, sovjetski BM-21 Grad;
  • Dva glavna borbena tenka;
  • Jedno oklopno vozilo, Hamvi američke proizvodnje;
  • Četiri sistema PVO, dva Strela-10 sovjetske proizvodnje, jedan Osa i jedan Tunguska;
  • Dva radara, uključujući jedan AN/TPQ-50;
  • Jedan minobacački položaj.

Lancet je razvila ZALA Aero Group, podružnica ruskog odbrambenog giganta Koncerna Kalašnjikov. Kompanija proizvodi dve verzije lutajuće municije, Izdelije-52 sa trajanjem leta od 30 minuta i bojevom glavom od jednog kilograma i veću Izdelije-51 koja može da leti od 40 minuta, a naoružana je bojevom glavom od tri kilograma.

Lutajuća municija leti prema određenom području pomoću inercijalnog navigacionog sistema uz pomoć GLONASS-a. Po dolasku u područje, operater koristi ugrađeni elektro-optički sistem preko dvosmerne veze za prenos podataka da otkrije, prati i obeleži metu. Sistem laserskog dometa zatim kontroliše detonaciju bojeve glave.

Ukrajinski pokušaji da zaustave Lancet da lutaju municijom vatrom protivvazdušne odbrane, elektronskim ratovanjem ili protivmerama do sada su uglavnom bili neuspešni.

Ruski veb sajt specijalizovan za praćenje ukrajinskih gubitaka je dokumentovao 180 Lancet udara tokom juna meseca.

lancet izdelie 53 1
lancet izdelie 53

Broj dokumentovanih pogodaka ovog meseca je već dostigao 29. Početkom jula meseca broj video dokumentovanih udara kamikaza dronom Lancet na ukrajinske snage premašio 2.000 od početka upotrebe ove lutajuće municije.

Vredi napomenuti da su mnogi udari i dalje klasifikovani kao poverljivi, što znači da bi stvarni broj pogodaka mogao biti mnogo veći.

2 KOMENTARA

  1. Al kako kad je jehovska tehnologija superiorna bre, jehovci kažu da su oni naaaaaajpametniji narod od svih, da su pametnjamovići, da ih je zato jehova proglasio posebnim i izabranim narodom…naravno, nema, je li, u tome nikakve mentalne degenetacije ili nedobog fašizma, rasizma, ma ne 😁…i tako, ta superiorna, izabrana bića debelo ispod prosečne visine, debelo ispod prosečne estetike lica i telesno uopšte, u zadnje vreme doživela su mnoga vojna poniženja nad svojom superiornom vojnom tehnologijom i veštinom pa se baš nešto pitam u vezi te njihove superiorne i izabraničke pameti…🤡

    • Ješe, švabe i kauboji, svi izabranici , posebni i superiorni, samo im fale još hrvati pa su kompletni (idio..)🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version