NaslovnaNovostiUkrajinci se spremaju da "istrebe" 400 Rusa zarobljenih u Harkovskoj oblasti

Ukrajinci se spremaju da “istrebe” 400 Rusa zarobljenih u Harkovskoj oblasti [VIDEO]

Oko 400 ruskih vojnika opkolile su ukrajinske trupe u oblasti grada Vovčanska, u oblasti Harkova, i pred “uništenjem”, javljaju proukrajinski mediji. Grad Volčansk je do sada bio u centru borbi između ukrajinskih i ruskih trupa.

Desetine ruskih vojnika već su navodno počele da se predaju kijevskim trupama. Situacija u ovoj oblasti fronta trenutno je konfuzna, a informacije o opkoljavanju ruskih trupa još nisu zvanično potvrđene ni od ukrajinskog Ministarstva odbrane, ni od ruske strane.

Grad Vovčansk je glavna meta ruske ofanzive koja je počela prošlog meseca u oblasti Harkova.

Ukrajinska vojska objavila je na društvenim mrežama slike grupe ruskih vojnika – čiji broj nije preciziran – kako ukrajisnke snage bombarduju sa avijacijskim bombama GBU-39 SDB koje su im isporučile SAD, piše na društvenoj mreži X nalog OSINTtechnical, podružnica Belingekta, blisko povezanog sa zapadnim tajnim službama.

Otprilike 400 ruskih vojnika opkolile su ukrajinske trupe unutar industrijskog kompleksa u blizini Volčanska. Ukrajinci tvrde da su Rusi efektivno opkoljeni, da su svi putevi snabdevanja presečeni.

Prokijevski medijski izvori objavili su u nedelju popodne da se oko 30 ruskih vojnika koji su se sklonili u fabriku u blizini Volčanska navodno predalo ukrajinskim trupama.

Ruska vojska je do sada bezuspešno pokušavala da oslobodi 400 ruskih vojnika koji su bili izolovani u Vovčansku, navode ukrajinski mediji.

Rusija je 10. maja pokrenula kopnenu ofanzivu u oblasti Harkova (severoistočna Ukrajina) i uspela da probije ukrajinske odbrambene linije. Rusi, nakon što su uspeli da postignu zapažene uspehe u ovoj ofanzivi, usporili su tempo. Grad Volčansk je do sada bio u centru borbi između ukrajinskih i ruskih trupa.

6 KOMENTARA

  1. Kako je moguće da objavljujete vesti koje nisu ni novinske kuće u ukrajni objavile, skroz drugačija situacija na terenu, obrnuta, ukrajnski reporteri javljaju kako se njihove trupe povlače od pre dva dana,dal je normalno da kačite vesti blogega iz neke PM koji je ukrajnu, Rusiju, svoj komšiluk video samo na googolmaps, svetlost dan viđa samo kad otvori vrata po hranu koju mu dostavljač donese, stvarno niste normalni.

    7
    1
  2. Ruske snage su u toku noći tos-3 sistemima potpuno spalili ukro naciste i sve zgrade do kojih su se probili,sada čiste teren pad grada se očekuje u ovoj sedmici,a što se tiče ukro nacista samo treba utvrditi u kom su filmskom studiju snimali ovaj film,slično kao i ustaše koje su 1992 g.,nakon napada na gradišku na Savi pravili filmove o borbama na prilazima banja luci,iako su bili potpuno uništeni već na nasipu u bosanskom mačkovcu,a tom prilikom je pronađeno više od stotinu ustaških leševa ž,dok su desetine otplovile Savom za crno more!Dobar ali u osnovi pogrešan i zakasnio pokušaj propagandnog lobektomidanja ljudi!Doduše uspjeli su kod par imbecils poput vukodlaka i sličnih šupljoglavaca.

    10
    2
  3. Samo neka štede municiju ! Da se ugledaju na metode Vlad Cepeša, putkovce nabijati žive na kolčeve. 🇺🇦/👏👏👏

    7
    9

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave