NaslovnaNovostiLična stilistkinja Zelenskog poslata na front pa poginula; Žestok okršaj kod Novopokrovskog...

Lična stilistkinja Zelenskog poslata na front pa poginula; Žestok okršaj kod Novopokrovskog gde gori još jedan Abrams

Dok se vode teške borbe u Novopokrovskom iza Očeretina, izveštaji koji su se nedavno pojavili na društvenim mrežama sugerišu da je lični stilista Zelenskog ubijen na frontu.

Detaljnije i prema nedavnim izveštajima koji su se pre nekoliko sati pojavili na društvenim mrežama, čini se da je žena povezana sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim ubijena tokom borbi na frontu.

U pitanju je Šura Rjazanceva, Ukrajinka za koju se tvrdi da je radila kao lični stilista ukrajinskog predsednika. Izveštava se da je ubijena sinoć na bojnom polju, ubrzo nakon što je prošle nedelje proslavila rođendan.

Kao što možete videti u povezanoj publikaciji, Šura se na fotografijama vidi u standardnoj uniformi ukrajinske vojske.

Na Visegrad nalogu na društvenoj mreži X koji je prvi objavio ove informacije posebno piše da je „Zelenski poslao svog ličnog stilistu Šuru Rjazancevu na liniju fronta, ona je danas ubijena tokom borbi. I sama je prošle nedelje proslavila rođendan“.

Razumljivo, izveštaj je izazvao talas reakcija.

Šura Rjazanceva, neonacista rođena na Krimu, a koja je nosila pozivni znak „Jalta“, izjavila je svojevremeno da će ukrajinske oružane snage zauzeti Krim, a zatim preći na Belgorod i Rostov, kao što vidite na snimku iznad.

Rusi guraju Ukrajince iz Novopokrovskog

U drugim nedavnim vestima, teški sukobi se trenutno vode u Novopokrovskom regionu, gde ruske oružane snage odbijaju jedan po jedan ukrajinske kontranapade. Rusi pokušavaju da odbrane teritorije koje su zauzeli u poslednja 24 sata.

Konkretno, juče je grupa snaga Centra moskovske vojske probila odbrambenu liniju Oružanih snaga Ukrajine iza Očeretina i ušla u predgrađe naselja Novopokrovski.

oruzane snage rusije napreduju od umanskog do novselovke pervaje prema ruskim mapama situacije na ovom potezu fronta
oruzane snage rusije napreduju od umanskog do novselovke pervaje prema ruskim mapama situacije na ovom potezu fronta

Tamo su počeli da isteruju ukrajinske branioce, ali su se i sami našli u nebranom grožđu jer je stiglo ukrajinsko pojačanje. Sada Rusi daju sve od sebe da zadrže svoje pozicije ispred Novopokrovskog, odbijajući ponovljene ukrajinske kontranapade.

Sa druge strane, tvrdi se da su neki ukrajinski vojni analitičari već prihvatili i priznali gubitak naselja. Izveštaj DeepState-a opisuje kako je ruska vojska napredovala u oblasti Sokola, tačnije u Novopokrovskom i okolini.

Konačno, kaže se da su u ovom trenutku Rusi zauzeli područje široko 1,5 kilometara i duboko jednog kilometara. Ruski mediji javljaju da najveći deo Novopokrovskog trenutno kontrolišu Rusi, međutim ne javljaju da je mesto njihovo.

Gori još jedan Abrams

Ruski dron snimio je trenutak uništenja američkog tenka M1A1 Abrams, koji je ruska vojska oborila tokom borbi upravo kod Novopokrovskog u pravcu Avdijevke. Prema preliminarnim podacima, tenk je pogođen kamikaza dronovima i zadobio je ozbiljnu štetu.

Tenk je prvo onesposobio FPV dron noću, a zatim ga je završio drugi dron ujutru, prema video snimku objavljenom na društvenim mrežama 11. juna.

Drugi video koji se pojavio na mreži 12. juna pokazuje vatru u zadnjem delu kupola tenka u kojoj se nalazi skladište municije i pomoćni pogonski agregat.

Kasnije su jedinice Oružanih snaga Ukrajine pokušale da evakuišu oštećenu opremu. Međutim, zbog stalnih napada ruskih trupa, do evakuacija nije uspela.

Ukoliko u obzir uzmemo samo video potvrđene pogotke, ovo je već 15. tenk Abrams koji su ukrajinske oružane snage izgubile u borbi, što znači da Kijev sada ima samo polovinu isporučenih američkih tenkova.

Ukrajina je tokom prošle godine dobila 31 Abrams iz Sjedinjenih Država. Izvori ruskih medija tvrde da je više od trećine tenkova već uništeno ili oštećeno. Svi gubici su zabeleženi na pravcu Avdijevke.

Ukupna cena Abramsa može varirati i može biti preko 10 miliona dolara po jednom tenku kada se uključe obuka i održavanje.

Ukrajina je povukla sve tenkove Abrams sa fronta ranije ove godine kao rezultat prekomerne upotrebe dronova od strane ruske vojske, što je otežalo rad tenkova a da ne budu otkriveni ili napadnuti, navodi Asošijeted pres.

od 23. novembra do danas u zoni sukoba u ukrajini unisteno je 14 od 31 americkog tenka m1a1sa
od 23. novembra do danas u zoni sukoba u ukrajini unisteno je 14 od 31 americkog tenka m1a1 sa abrams

Međutim, brzo napredovanje ruske vojske kod Avdijevke primoralo je kijevske snage da ponovo vrate tenkove na front.

Nedavni izveštaj Si-En-Ena priznao je da se tenk pokazao lošim u Ukrajini i otkrio da se ukrajinske snage trude samo da održe svoj preostali Abrams operativnim.

Neuspeh Abramsa u Ukrajini nije bio iznenađujući jer je tenk ranije pretrpeo ozbiljne gubitke i u Iraku i Jemenu. Međutim, ovaj debakl je bez sumnje sramotan i za SAD i Kijev posebno uzveši u obzir način na koji je tenk najavljivan, kao oružje koje menja igru.

12 KOMENTARA

  1. Naravno da je taj tenk najavljen kao oruzije koje ce promjeniti odnos na ratistu a to kako bi im ga mogli skupljle uvaliti i jos vise ih zaduziti i tako im polako oduzimaju zemlju i na kraju ce biti svoji na svome kao i mi !

  2. Ubedjenja se menjaju,čovek se menja ,shvatanja su proizvod nekog iskustva i nekih činjenica,informacija ili dezinformacija,pameti ili ludosti,dobrog ili loseg….pa gde pretegne.ali ne treba osudjivati,ima ko ce da sudi.greota za zivot jedne mlade osobe.rat je ipak zlo.

  3. E pa malo si se ZeZnula u svojim procenama, što te je skupo koštalo. Šta još ono reče, ne samo Krim, nego i Rostov i Belgorod?
    Ih ih ih

    9
    1
    • Ošuriše rusi šuru…..sad ce zelenko kod nje na onaj svet pa da nastave saradnju…uh kako je grdna vidi joj usta ko hrvacka ružna…

        • Ово не важи за нацисте! Њих треба истребити, јер се ничим добрим нису показали!
          Забрањивати руском народу право на језик, нацију и др. што су спроводили и спроводе чак на простору где су апсолутна већина у некадашњој вештачки створеној Украјини ничим не оправдава бандеровце и сличне нацисте. Смрт нацизму – слава Србији, Русији, свима који су против најгоре идеологије у историји!

          10
          1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave