Naslovna Novosti Zelenski: Ući ćemo u NATO nakon što pobedimo u ratu; Šef Pentagona:...

Zelenski: Ući ćemo u NATO nakon što pobedimo u ratu; Šef Pentagona: U slučaju pregovora, Kijev odlučuje

0
zelenski
zelenski
google news

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da nema nade da će njegova zemlja ući u NATO “pre kraja rata protiv ruskih osvajača”.

„Po mom ličnom mišljenju, ući ćemo u NATO tek nakon što pobedimo u ratu“, rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Kijevu.

Uslov za pristupanje nove članice NATO-u je ratifikacija relevantnog protokola od 32 države članice Alijanse. Nekoliko zemalja članica nije krilo zabrinutost zbog opasnosti od pristupanja Ukrajine u ovoj fazi, iz straha od moguće vojne konfrontacije sa Rusijom.

„Ne verujem da će nas NATO primiti (u svoja nedra) dok traje rat. Za neke članice NATO-a to je opasno, druge su samo skeptične“, objasnio je ukrajinski predsednik u video snimku objavljenom na platformi Telegram.

Lojd Ostin: U mogućim pregovorima Ukrajine i Rusije – „Kijev će odlučiti da li da prihvati ili ne“

Šef Pentagona Lojd Džejms Ostin priznao je mogućnost pregovora Rusije i Ukrajine.

„Od Ukrajine zavisi na šta će da pristane ili ne“, rekao je on, bacivši bombu na budućnost Zelenskog. Ovo je potvrda zaista tragične situacije u Ukrajini, s tim da je front „probušen“ i Rusi zauzimaju jedno selo za drugim.

Tragična situacija na frontu, Ukrajinci se povlače

Ukrajinci se ponovo povlače, napuštaju sela i naselja, a front se već „probio“ na 2-3 mesta sa rupom koja je sada svakim danom sve veća.

Prema ruskom kanalu Militarist, MLRS sistemi naoružanja i municija koju su ukrajinske oružane snage isporučile u regionu Lipcov (region Harkov) uništeni su ruskim krstarećim projektilima.

Oružane snage Ukrajine pokušavaju da iskoriste ovo područje kao odskočnu dasku za napade na Belgorodsku oblast.

Napuštanje Ukrajinaca pozicije Keramika-Novokalinova nagoveštava situaciju u ukrajinskim redovima

Posle povlačenja ukrajinskih snaga iz sela Orčetina, na red su došla sela Keramik i Novokalinovo, koja su pala u ruke Rusa.

Istovremeno, ruske snage vrše ogroman pritisak na Arhangelskoje, Berduči i Novoaleksandrovku.

Ukrajinci imaju jake snage na ovim prostorima, ali su to navodno jedinice lošeg kvaliteta, što rezultira čestim stradanjima, dok Rusi trpe manje gubitke.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version