Naslovna Novosti Direktor CIA: Ako Kongres ne odobri pomoći Ukrajini, Kijev će ove godine...

Direktor CIA: Ako Kongres ne odobri pomoći Ukrajini, Kijev će ove godine izgubiti rat

5
cia usarussia.png copy
cia sad rusija ilustracija
google news

Šef CIA Vilijam Berns smatra da je neophodno da američki parlamentarci momentalno donesu odluku o snabdevanju pomoći Oružane snage Ukrajine. U suprotnom, na frontu može da se razvije izuzetno nepovoljna situacija za Ukrajinu.

Berns smatra da će obnavljanje snabdevanja iz SAD dati podsticaj Kijevu da nastavi borbu, a ukrajinske oružane snage će moći da izdrže do kraja 2024. godine. U suprotnom, ono što se dešava „biće mnogo strašnije“.

“Postoji vrlo realan rizik da bi Ukrajinci mogli biti poraženi na bojnom polju do kraja 2024. godine ili barem staviti Putina u poziciju u kojoj on može u velikoj meri da diktira uslove političkog rešenja”, izjavio je Berns.

Predstavnički dom Kongresa predstavio je predlog zakona o isporuci Kijevu taktičkih raketnih sistema ATACMS, čiji domet dostiže 290 km.

mgm 140 atacms
mgm-140 atacms

Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson ističe da sporazum predviđa davanje oružja Ukrajini pod uslovima zajma i poboljšanog sistema odgovornosti (Lend-Liz).

Ukrajina klizi ka porazu, raspoloženje naroda i moral vojnika sve niži dok je Putin bliži svom cilju nego ikada

Procenjuje se da je 650.000 ukrajinskih muškaraca sposobnih za borbu napustilo zemlju, od kojih je većina ilegalno prešla granicu.

Slike ukrajinskih mladića koji su uhapšeni dok su pokušavali da pobegnu sa granice kako bi izbegli tuče obišli su međunarodne medije pre nekoliko dana.

Kao što se vidi iz učestalosti pojave, to nije bila izolovana stvar, već naprotiv, vrh ledenog brega u ratom izmorenoj populaciji koja se bori skoro 2,5 godine.

Politiko pokušava da ocrta uzroke ove situacije u dugoj analizi koju je napisao Džejmi Detmer, dopisnik zapadnog glasila iz Kijeva. Detmer navodi sve parametre koji su ga doveli do zaključka da svoj članak naslovi „ Ukrajina ide ka porazu“ i to je, kako primećuje, mnogo više od umora.

Kolumnista Politiko, između ostalog, napominje da je ruski predsednik Vladimir Putin bliži svom cilju nego ikad jer poslednjih meseci ruske oružane snage sve više osvajaju na ratištima u vreme kada, nezvanično, ukrajinski zvaničnici očekuju nove gubitke ovog leta.

sojgu i putin
sojgu i putin

Istovremeno, međunarodni faktor igra važnu ulogu, jer kašnjenja u isporuci sistema naoružanja i posebno ofanzivne opreme dodatno otežavaju rad ukrajinske vojske.

Istovremeno, tamnim bojama opisuje pad morala u ukrajinskom stanovništvu, jer su, kako kaže, nema redova za dobrovoljno regrutovanje, a mladići ili pokušavaju da napuste zemlju, ili žive u pustoši odlazeći u noćne klubove.

5 KOMENTARA

  1. BRE Pomaze Bog Dragi Moj Rodjo u tudjini:-Mir Boziji!-Hristos se Rodi!?-Braca Rusi ce Da Pobjede u Ratu u Ukrajini,Jebiga ,Nazalost!?-Vasa Drzava Takozvana Srbija ce Ostati -“Zvanicno-Bez Kosova i Metohije Razlog “-Pogresna Politika Vasega Dragoga Presjednika -“Crvenoga Diktatora Mr.Aleksandra Vucica i Njegove Privatne Firme-“koja se Zove -BIA”!?-“Nazalost-JEBIGA”!?-Tvoj Rodjo:-Mr.Soic-Srecko-Hd-Hbo-Film:-Stranka Zdravoga Razuma!?-U S.AMERICA!?

  2. Ukrajina je odavno izgubila rat protiv Rusije.
    Sve ovo jšto se dešava je pranje para od oružja, tgovine drogom, ljudskim organima, trgovinom belim robljem i decom za pedofiliju…
    Sve ono što razvijenom Zapadu treba.

    • Raspronstranstvom medija sve ovo će postati svima poznato.
      Eno raseljene ukrajinske dece za koju su optuživali Rusiju i Putina, pronađena deca u Nemačkoj.
      Gle baš, u Nacističkoj Nemačkoj. U zemlji Crvenih fenjera i legalizovanih narkotika.

      11
  3. Pa dokle će ti ljudi ginuti , pa svakoj ptici na grani je jasno da je ovakav ishod neminovan, što prije okončaju rat prije će prestati stradanje i na jednoj i na drugoj strani , samo postoji i druga opcija .TRAJAĆE SVE DOK NE IZGINU PLAĆENICI …

    9
    1
  4. Kijev će i ovako i onako izgubiti rat, to znaju i babe i žabe; iZelenski to vrlo dobro zna, ali kao i svaki lojalni cIONISTA savjesno obavlja svoj zadatak – nikako predaja, idemo do zadnjeg Ukrajinca…

    135
    5

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version