Naslovna Novosti Koincidencija: Ruski raketni udari sistemom Iskander-M poklapa se sa iznenadnom smrti NATO...

Koincidencija: Ruski raketni udari sistemom Iskander-M poklapa se sa iznenadnom smrti NATO oficira

1
preminuli adam marczak
preminuli adam marczak
google news

Ruski vojni izvori su 26. marta izvestili o uspešnom raketnom udaru na položaje ukrajinske vojske u gradu Časov Jar koji se nalazi u blizini Artjomovska (nekada Bahmut).

Prema ruskim izvorima, balistička raketa lansirana iz sistema Iskander-M uništila je podzemni bunker, gde je bilo skriveno ukrajinsko komandno mesto.

Oficiri iz zemalja NATO-a, posebno iz Sjedinjenih Država i Poljske, navodno su eliminisani kao rezultat preciznog udara na komandno mesto. Stranci su bili uključeni u koordinaciju i komandovanje ukrajinskom grupacijom na strateški izuzetno važnom pravcu, pretpostavljaju ruski izvori.

Pretpostavlja se da su visoki oficiri NATO-a u velikoj meri uključeni u planiranje ukrajinskih odbrambenih operacija u Donbasu. Pre napada, bilo je izveštaja da su „vojni savetnici“ NATO-a došli u Časov Jar usred tekućeg napredovanja Rusije u pravcu Bahmuta.

Ministarstvo odbrane Rusije je 23. marta proglasilo potpunu rusku kontrolu nad selom Krasnoje (Ivanovsko) koje se nalazi u blizini Časova Jara.

Brojni izvori su izvetili da su ubrzo nakon napada, primećeni ukrajinski sanitetski avioni na letu ka Poljskoj.

Iznenadna smrt poljskog generala

Istog dana, 26. marta, poljski izvori izvestili su o iznenadnoj smrti poljskog brigadnog generala Adama Marčaka. Operativna komanda Oružanih snaga Poljske ubrzo je potvrdila izveštaje.

„Neočekivana smrt gospodina generala dogodila se prirodnim uzrocima, u slobodno vreme“, saopštilo je vojno odeljenje.

Poljski zvaničnici su naveli da su „rođaci i prijatelji preminulog obavešteni o incidentu i uvereni u punu podršku“. Dakle, kao što vidimo iz izjave, visoki oficir nije umro kod kuće, niti u prisustvu porodice ili rođaka.

„Iznenadna smrt“ poljskog brigadnog generala izazvala je sumnje da bi on mogao biti eliminisan kao rezultat ruskog preciznog udara u ukrajinskom gradu Časov Jar, gde je Marčak mogao da „provodi svoje slobodno vreme“. Isto tako je moguće da je poginuo u prethodnim ruskim preciznim udarima po ukrajinskoj pozadini.

Adam Marčak je bio načelnik štaba komande Savezničke operacije Althea, vojnih misija predvođenih EU u našem komšiluku, u Bosni i Hercegovini. Poljski kontingent koji je bio uključen u operaciju brojao je samo do 50 vojnika koji obavljaju obuku i konsultantske zadatke.

Brigadni general Marčak je takođe bio načelnik Uprave za obaveštajno i elektronsko ratovanje u Glavnoj komandi do jula 2021. godine. Služio je u 6. vazdušno-desantnoj brigadi, a potom u štabu Uprave za specijalne snage. Takođe je obavljao komandne funkcije u vojnim misijama u Avganistanu.

Uz vest o smrti generala Marčaka, poljska vojska je objavila još nekoliko čitulja za vojnike iz sastava specijalnih snaga i snaga RBHO.

poljski general skrzipcak pozvao nato da zauzmu kalinjingradsku oblast
poljske trupe

Još petoro vojnika

Poljska je u martu prijavila i pogibiju još pet vojnika: 26. marta – 30-godišnjeg vojnika specijalnih snaga od lavine tokom brdskih vežbi na poljsko-slovačkoj granici, dva sapera 5. Tarnovskogorskog hemijskog puka su navodno poginuli od posledica detonacije u Šleskom vojvodstvu 25. marta, a dva vojnika su navodno pregažena 5. marta na poligonu u Dravsko-pomorskom vojvodstvu.

Zemlje NATO odbijaju da zvanično priznaju prisustvo svojih snaga na teritoriji Ukrajine, dok ruski izvori naglašavaju očitu prisutnost, potkrpljujući to dokazima. Snage NATO, uključujući SAD, Kanadu i Italiju, objavile su izveštaje o „iznenadnoj i prirodnoj smrti“ svojih oficira, koji su, kako se kasnije ispostavilo, „posetili Ukrajinu“.

Naravno, nemoguće je pouzdano utvrditi uzrok smrti NATO generala, ali određena koincidencija zaista izaziva opravdanu sumnju.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version