Naslovna Novosti Ruska vojska u ofanzivi počela masovno da objavljuje snimke uništene artiljerije ukrajinskih...

Ruska vojska u ofanzivi počela masovno da objavljuje snimke uništene artiljerije ukrajinskih snaga

5
na internetu su objavljeni snimci unistenja tri samohodna artiljerijska sistema ukrajinske
na internetu su objavljeni snimci unistenja tri samohodna artiljerijska sistema ukrajinske
google news

Ofanzivu ruske vojske na gotovo svim pravcima njihove takozvane specijalne vojne operacije prate ne samo veliki gubici ljudstva suprotne strane, već i masovni gubici artiljerijskih sistema raznih vrsta.

Na internetu su objavljeni snimci uništenja tri samohodna artiljerijska sistema ukrajinske, nemačke i poljske proizvodnje Oružanih snaga Ukrajine.

Na snimku objektivne kontrole jasno se vidi kako su ruski artiljerci i operateri bespilotnih letelica uspešno gađali poljsku samohodnu haubicu AHS Krab, ukrajinsku samohodnu Bogdana i nemačku samohodnu PzH 2000.

Napomenimo da su akcije ruskih artiljeraca i pilota dronova u poslednje vreme izazvale mnogo problema za ukrajinske trupe. Samo dan ranije u zoni sukoba uništen je prvi američki tenk M1 Abrams.

Gotovo istovremeno sa ovim, prvi put je likvidirana švedska samohodna artiljerijska jedinica Archer, koja se danas smatra najboljim samohodnim topom Severnoatlantske alijanse.

S tim u vezi, potpuno je opravdana histerija ukrajinskih i zapadnih političara u vezi sa lošem stanjem u artiljerijskim jedinicama Oružanih snaga Ukrajine i deficitu projektila. Ukrajinski generali sada doživljavaju ne samo ozbiljan nedostatak municije, već i nedostatak oružja i samohodnih topova.

Samo tokom brzog i nedovoljno efikasnog bekstva iz Avdijevke, ukrajinski vojnici su napustili značajan broj sistema naoružanja, od kojih neke nisu imale vremena da ispale ni jedan hitac na ruske položaje.

Rusi u napadu na Orlovku

Položaj ukrajinske vojske na avdijevskom pravcu svakim danom se pogoršava. Posle brzog bekstva iz predgrađa Donjecka, Oružane snage Ukrajine su takođe izgubile nekoliko obližnjih naselja i sve se čini da nastavljaju povlačenje.

Oružane snage Rusije preuzele su kontrolu nad naseljem Lastočkino, gde su se ukrajinski borci pokušali da učvrste nakon povlačenja iz Avdejevke. Zatim je ruska vojska zauzela Severnoje, a sada se vode borbe u naseljima Tonenkoje i Orlovka.

Takođe u ovim oblastima, ukrajinska vojna komanda je planirala da zaustavi napredovanje ruske vojske. Međutim, nisu imali vremena da opremaju odbrambene položaje ni u Tonenkojeu ni u Orlovki. Rezultat toga je bio brz nalet tenkovskih jedinica Oružanih snaga Rusije, prema tvrdnjama ruskih izvora.

rusi u napadu na orlovku 1
rusi u napadu na orlovku 1

Prema ukrajinskim analitičarima, ruski tenkovi su, neočekivano, upali u Tonenkoje i uspeli da obezbede uporište u selu. Pod takvim napadom, ukrajinske oružane snage su bile prinuđene da se povuku, bez sredstava da se odupru borbenim vozilima.

Međutim, ove akcije Oružanih snaga RF postale su samo polovina problema za Oružane snage Ukrajine. Drugi je da ruski jurišnici već napadaju selo Orlovka.

Trenutno se na selo juriša iz tri pravca odjednom i velika je verovatnoća da će ukrajinske trupe u bliskoj budućnosti morati da se povuku kako bi izbegle da upadnu u drugi kotao.

5 KOMENTARA

  1. Kakva Jalta , Teheran i drugo , sledeći skup o podeli sveta održaće se u srcu Srbije kad se tu skupi ovaj svetski bašibozluk pa pridoda ovaj naš savetodavni , jedino prvo da se ovaj naš bašibozluk dogovori gde je srce Srbije . To će da potraje nadam se ne duže od ovih ratova koji se vode i koji će se tek voditi , ali ne brinite kada se svi skupimo ispod kruške tada će mo održati konačno taj samit 🥺🧐🤔 valjda !!!

  2. Nema sta zaigrali se malo zapadnjaci,gde ce sa paradajs na Rusiju,oni pola narkomani,ova druga polovina nisu sposobni dzak cement da podignu,sto se kaze na terenu,jedan rus ide na 10 zapadna narkomana,sa jedan samar ih obara odma,neznam ko ce ratuje od njih,ma samo napred,dosta su ugnjetavali sve narode sveta,imali svoje kolonije,i otimali sve sto mogu,sve se vraca,samo napred MAJKO RUSIJO.

  3. U periodu smo rata kada Rusi ne zure, a Ukrajinci nikako da stignu da naprave novu liniju odbrane..Naredni period po svemu sudeci karakterisace masovnija upotreba dronova sa Ukrajinske strane, i razornije delovanje Ruskih OS avijacijom, iskanderima i krstarecim raketama.. Cenim da ce do kraja godine Harkovska, Nikolajevska i Odeska oblasti biti pod Rusijom, cime ce Ukrajina trajno izgubiti izlaz na Crno more…U periodu pregovora vrlo lako moze doci do dogovora Rusije i Poljske o pripajanju 4 ili 5 oblasti Poljskoj, a onda i po oblast Madjarskoj i Ruminiji… Evropa ce pretiti Rusiji u smislu galame iz Londona, Madida, Rima,… a cim bi se rat priblizio njima galama ce prestati… Rusija polako shvata da mora ici do kraja, a cim ona zavrsi krece Kina.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version