Naslovna Novosti Ruska PVO oborila ukrajinsku mlaznu bespilotnu letelicu koju nikada ranije nisu videli

Ruska PVO oborila ukrajinsku mlaznu bespilotnu letelicu koju nikada ranije nisu videli

1
ruska pvo oborila ukrajinsku mlaznu bespilotnu letelicu koju nikada ranije nisu videli
ruska pvo oborila ukrajinsku mlaznu bespilotnu letelicu koju nikada ranije nisu videli
google news

Ukrajinske trupe nastavljaju da proširuju domet dronova koji se koriste u sukobu sa Oružanim snagama Rusije. Neke dronove za Oružane snage Ukrajine isporučuje Zapad, dok se druge proizvode direktno u Ukrajini.

Prema izveštaju kanala TG „Vojni doušnik“, ruska PVO je oborila mlazni bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine, koju ruska vojska nikada ranije nije videla. Publikacija je propraćena odgovarajućim fotografijama olupine.

U materijalu se navodi da je bojeva glava drona, pored eksploziva, sadržala i gelere u vidu metalnih kuglica. Predpostavlja se da su ukrajinske snage planirale da upotrebe dron za napad na osoblje ruskih oružanih snaga i lako oklopna vozila.

Što se tiče pogona neidentifikovane bespilotne letelice, navodi se da je koristila nemački mlazni motor P400-PRO, koji se može slobodno kupiti na internetu.

Vrlo je verovatno da se novi dronovi sklapaju u ukrajinskim preduzećima. Zapravo, na to ukazuju oznake na kojima se nalaze natpisi na ćirilici.

Podsetimo, ranije je komanda Oružanih snaga Ukrajine saopštila da razmatra opciju masovne upotrebe dronova kako bi se kompenzovao problem sa nestašicom municije.

Nedavno smo pisali kako se Ukrajini trenutno proizvode mnogo različitih modela dronova, kada smo izdvojili one sa najvećim dometom. Trenutno, ukrajinska vojska aktivno koristi desetak različitih tipova bespilotnih letelica velikog dometa za gađanje ruskih aerodroma, skladišta goriva, industrijskih preduzeća i drugih objekata koji se nalaze na izvesnoj udaljenosti od granice sa Ukrajinom. 

Usred tekućih ruskih preciznih udara na ukrajinske industrijske objekte, uključujući i one koji se koriste za proizvodnju bespilotnih letelica, ukrajinska vojska je prinuđena da što više decentralizuje proizvodnju dronova. Kao rezultat toga, postoji veliki izbor tipova dronova koje proizvode različite grupe.

dron uj 22
dron UJ-22 ukrajinskih oružanih snaga

Prema Volstrit Žurnalu, u Ukrajini se trenutno proizvode ukupno 62 različite vrste dronova, uključujući, one sposobne da nose teret do devet kilograma eksploziva. Međutim, udari ukrajinskih dronova u pozadinskim regionima Rusije idalje nemaju značajan strateški uticaj na tekuće bitke na ukrajinskim linijama fronta.

1 KOMENTAR

  1. U svim ratovima je bilo zabranjeno namerno sakacenje ili ostavljati ranjene, ovo je namerno da ne ubije ali da osakati ko kasetna bomba, gori su od terorista.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version