Naslovna Novosti Rusi ponovo udaraju: Masivne talase raketa lansirali bombarderi Tu-95MS i Tu-22M3, ali...

Rusi ponovo udaraju: Masivne talase raketa lansirali bombarderi Tu-95MS i Tu-22M3, ali i avioni Su-34

1
su 34 baca kab 1500 bombu
su 34 baca kab 1500 bombu
google news

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da su ujutru 23. januara 2024. godine ruske trupe izvele novi kombinovani napad krstarećim raketama iz vazduha i balističkim raketama sa zemlje na teritoriju Ukrajine.

Prema rečima ukrajinskih vojnih predstavnika, strateške raketne platforme ruske vojske poletele su sa aerodroma oko 06:00, kada je u vazduh podignuto do 12 bombardera Tu-95MS.

Nakon aktiviranja ruske strateške avijacije, širom Ukrajine je objavljena uzbuna za vazdušni napad. Oko 06:20 Vazduhoplovstvo Ukrajine izvestilo je o lansiranju prvih krstarećih raketa vazdušno lansiranih.

Istovremeno, kopneni raketni kompleksi Iskander pogodili su ukrajinska vojna postrojenja u Harkovu. U gradu se čulo najmanje pet eksplozija.

Ukrajinska strana je oko 07:00 izvestila da su se vazdušnom udaru pridružili bombarderi dugog dometa Tu-22M3 i frontalni bombarderi Su-34. Ovaj poslednji je raketama H-59 pogodio ciljeve u regionu Poltave.

Kasnije se broj bombardera strateške avijacije koji su učestvovali u vazdušnim napadima povećao na 20, uključujući 15 Tu-95MS i 5 Tu-22M3.

Ruske krstareće rakete primećene su iznad Kijeva, Čerkaske i Poltavske oblasti i nastavljaju da se kreću u vazduhu.

Drugi talas raketa ušao je u vazdušni prostor Ukrajine, dok je prvi nastavio da kruži iznad ukrajinske teritorije, primoravajući sistem protivvazdušne odbrane da troši skupe i retke protivvazdušne rakete.

ruske vks dobijaju modernizovane dalekometne bombardere tu 22m3m
tu 22m3m

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da su neke od krstarećih raketa lansirali strateški bombarderi Tu-95MS iz oblasti Kaspijskog mora.

U međuvremenu, ukrajinski izvori počeli su da izveštavaju o vazdušnim napadima na Kijev, gde je prijavljeno nekoliko eksplozija. Za sada se zna da su pogođene oblasti Brovari i Borispil, ali nisu saopšteni drugi detalji.

Nakon nove taktike ruske vojske, Kijev je pogođen raketama koje su prvo krenule ka zapadnim regionima, a zatim promenile kurs i vratile se u ukrajinsku prestonicu.

Istovremeno, izvršeni su udari na grad Pavlograd, gde je gađan aerodrom ukrajinske vojske, ali i na druge lokacije u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Nekoliko ruskih izvora sugerisalo je da su novi vazdušni napadi odgovor ruske strane na ukrajinski skorašnji napad na pijacu u Donjecku.

Rusi nastavljaju seriju masovnih raketnih napada na teritoriju Ukrajine, započetih krajem decembra 2023. godine, a izvode se sa frekvencijom od jednog udara na svakih 4-6 dana.

Vazduhoplovstvo Ukrajine je sa zakašnjenjem objavilo izveštaj o ruskom napadu tokom jutra. Prema nekim ruskim izvorima, ovo bi mogao biti najveći napad u poslednje vreme. U proseku, najnoviji udari ruske vojske uključivali su upotrebu 40-50 projektila.

1 KOMENTAR

  1. Тачно тако како сте написмовали – одговор за побијене цивиле у Доњецку. Да им не буде још горе ако наставе тако, али то је тај дрчни Укроген и мрзжња на Русе одавно, а разлика између њих и Руса је само нешто мало у језику (ко ми и тзв. Хрвати).

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version