Naslovna Novosti Trenutno u toku masovni napad na Krim i druge ruske regione raketama...

Trenutno u toku masovni napad na Krim i druge ruske regione raketama Storm Shadow i S-200

0
ruske trupe pogodile luku izmail na dunavu eksploziju gledali ocevidci iz rumunije
eksplozija, ilustracija
google news

Ukrajinske snage su 5. januara, oko ponoći, po lokalnom pokušale da pokrenu novi masovni napad na poluostrvo Krim. Napad je prvi najavio guverner Sevastopolja uveče. Napad je kasnije potvrdilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, koje je dalo detalje incidenta.

Prema izveštaju Ministarstva odbrane, ruske PVO snage su oko 17.30 odbile napad 10 vođenih projektila po Moskovskom vremenu. Prema navodima lokalnih vlasti, u napadu je od olupine projektila ranjen jedan civil.

Ostaci presretnutih projektila pali su u različitim delovima grada, uglavnom u nestambenim područjima. Ruske snage protivvazdušne odbrane su profesionalno odbile napad. Zbog toga su izbegnute civilne žrtve. Osoblje Hitne pomoći je otišlo u sva područja.

Prema nezvaničnim izveštajima, pet ukrajinskih bombardera Su-24M i dva lovca MiG-29, koji su poleteli sa aerodroma Starokonstantinov, Mirgorod i Kanatovo, lansirali su krstareće rakete Storm Shadow i nekoliko mamaca ADM-160 MALD ka poluostrvu.

Ukupno rusko vojno osoblje tvrdi da je oborilo deset projektila, od kojih je većina bila Storm Shadow.

Ranije uveče, 4. januara, ukrajinska protivvazdušna raketa S-200 presreta je iznad ruske oblasti Lipeck. Guverner regiona je najavio i uništenje ukrajinske bespilotne letelice.

Oko ponoći napadi su nastavljeni. Oružane snage Ukrajine su otvorile neselektivnu vatru na grad Belgorod, prema ruskim izvorima. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se to dogorilo oko 23.40 časova po moskovskom vremenu. Protivvazdušne snage tvrde da su uništile 10 raketa MLRS „Alder“ iznad Belgorodske oblasti.

U granatiranju Belgoroda dve osobe su ranjene, rekao je guverner.

Trenutno masovni napad cilja na Krim i druge ruske regione raketama i pomorskim dronovima

Prema preliminarnim izveštajima, ruske snage PVO raspoređene u blizini Novorosije na obali Crnog mora, gde se nalazi ruska flota, presrele su još jednu raketu. Pretpostavlja se da su OSU lansirali još jednu raketu S-200, ažuriranu za udare na kopnene ciljeve, koja je oborena vatrom iz sistema PVO S-300 ili S-400.

Upravo u ovom trenutku, ruske snage protivvazdušne odbrane odbijaju masovni napad dronom na Krim. Navodno se poluostrvu približavaju najmanje tri grupe bespilotnih letelica iz Mikolajevske oblasti.

Prema preliminarnim izveštajima, nekoliko desetina bespilotnih letelica je već potopljeno. Većina njih je presretnuta iznad zapadne obale, nekoliko drugih je oboreno u oblasti Kerčkog moreuza, tvrde ruski izvori.

Više ukrajinskih aviona trenutno radi na nebu iznad juga Ukrajine. Postoji opasnost od novog raketnog napada. Vrlo je verovatno da će uslediti pokušaj napada bespilotnih čamaca na brodove Crnomorske flote.

Masovni napad se dešava tačno nakon jučerašnje sveobuhvatne izviđačke operacije NATO-a u Crnom moru. Pet NATO aviona i bespilotnih letelica ukupno primećeno je u regionu Crnog mora. U vreme današnjeg raketnog udara na Krim, američki RC-135V je patrolirao u regionu.

Zauzvrat, Rusija odgovara udarima iz južnog pravca. U Hersonu su već prijavljene snažne eksplozije. U narednim satima verovatno će biti prijavljeno još eksplozija u oblastima Odeske i Mikolajeva. Istovremeno, ruske rakete su već dostigle svoje ciljeve u Čugujevu u oblasti Harkova, prema istim izvorima.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version