Naslovna Novosti Al-Kaida preti terorističkim napadima na avione velikih američkih i evropskih avioprevoznika

Al-Kaida preti terorističkim napadima na avione velikih američkih i evropskih avioprevoznika

0
isis u ukrajini
isis u ukrajini
google news

Američki Fox News je izvestio o video snimku koji je objavila teroristička mreža Al-Kaida, a koji preti „totalnim džihadom” protiv zapadnih i jevrejskih ciljeva, uključujući napade na avione.

Video je objavljen na mreži 25. decembra i poziva na pojačane napade na avio-kompanije u SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj, uključujući American Airlines, United Airlines, Delta Airlines, British Airways, EasyJet, Air France i KLM Royal Dutch Airlines.

Američka administracija za bezbednost saobraćaja saopštila je da je svesna pretnje i da je u stanju pripravnosti, iako ne veruje da su pretnje na snimku verodostojne.

Nekoliko američkih saveznih agencija, uključujući TSA i bezbednosne snage, prate situaciju, posebno pošto se očekuje da će više miliona ljudi izaći na ulice velikih gradova tokom praznika.

Džejms Smit, pomoćnik direktora zadužen za terensku kancelariju FBI u Njujorku, rekao je za Fox News Digital u intervjuu u petak da FBI prati potencijalne terorističke pretnje, kao i porast zločina iz mržnje, od početka rata u Izraelu.

FBI je potvrdio da su različite strane terorističke organizacije pozivale na odvojene napade u Sjedinjenim Državama otkako je Hamas započeo rat protiv Izraela 7. oktobra, a Izrael odgovorio. Vlasti naglašavaju da su u stalnoj pripravnosti i praćenju eventualnih pretnji od terorizma.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version