Naslovna Novosti Vazduhoplovna zaseda u Hersonu: Ukrajinci Patriotom oborili tri ruska Su-34 dok su...

Vazduhoplovna zaseda u Hersonu: Ukrajinci Patriotom oborili tri ruska Su-34 dok su uništavali mostobran u Krinkiju!

23
vrlo verovatno trag tri rakete patriot mim 104 koje su ispaljene na tri su 34 koji su se nalazili negde iznad leve obale hersona
vrlo verovatno trag tri rakete patriot mim 104 koje su ispaljene na tri su 34 koji su se nalazili negde iznad leve obale hersona
google news

Ukrajinci su protivvazdušnim raketama MIM-104 Patriot oborili tri ruska lovca Su-34 u Hersonskoj oblasti. Rusi do sada priznaju da su oborena dva lovca, ali izgleda da su ukrajinske snage zapravo oborile tri Su-34.

Ruski izvori govore o zasedi koju su postavili Ukrajinci tokom veoma rizične operacije ruskog vazduhoplovstva.

Tri Su-34 su poslata da eliminišu ukrajinski mostobran kod Krinkija. Ruski bombarderi izveli su masivne vazdušne napade na desnoj i levoj obali Hersona. Na snimku se vidi kako Su-34 lansiraju bombe FAB na Ukrajince.

Ukrajinci su tokom ruske operacije lansirali masu protivvazdušnih raketa iz PVO sistema Patriot kod Nikolajeva. Neke rakete su promašile, dok su druge pronašle svoje mete.

Slike pokazuju padobrane ruskih pilota.

Vredi napomenuti da se čini da se ukrajinske snage poslednjih sati povlače upravo zbog ruskih vazdušnih udara. Što je rusko vazduhoplovstvo koštalo tri Su-34.

Ukrajina slavi dostignuće

Komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuk saopštio je juče, u petak, 22.12.2023, da su tri ruska lovca-bombardera Su-34 oborena na južnom frontu u poslednja 24 sata. Okvirna cena svakog Su-34 je 50 miliona dolara tvrdi ukrajinac, dok prema našim informacijama ne prelazi 35 miliona.

Kako ističe dopisnik i urednik Bi-Bi-Sija, Juan Mekdonald, ako se potvrdi ukrajinska tvrdnja o obaranju tri ruska dvoseda lovaca-bombardera, to će biti izuzetno važan događaj.

„Ovo (tri lovca-bombardera) je ekvivalentno 2% od ukupno 155 Su-34 napravljenih i najviše izgubljenih u jednoj noći“, napominje Mekdonald u objavi na platformi X, nekada Tviteru.

„Najmanje još 20 Su-34 je oboreno iznad Ukrajine otkako je Kremlj započeo svoju invaziju“, dodaje on.

Podseća se da je, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, bombarder Su-34 glavna udarna snaga ruske avijacije na prvoj liniji borbe u Ukrajini.

Operateri aviona Su-34 koriste visokoprecizne rakete vazduh-zemlja H-29 za napad na neprijateljske kopnene ciljeve i sisteme protivvazdušne odbrane na udaljenosti do 30 kilometara“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski izvori: Crni dan za rusko vazduhoplovstvo

„Crni dan za rusko vazduhoplovstvo.. U pravcu Hersona istovremeno smo izgubili tri aviona Su-34. Saučešće porodicama i rodbini nastradalih.”

Ruski avioni su bombardovali ukrajinski mostobran kod Krinka i položaje na desnoj obali. Već smo upozoravali da je ovo veoma rizičan posao.

Kako smo pisali, pilot Su-34 je, tokom leta za Krinki, pao u domet snažnog radara nepoznatog sistema zemlja vazduh. Ovi signali su ignorisani. Nažalost, bilo je samo pitanje vremena kada će se desiti slična tragedija.

23 KOMENTARA

  1. Jedan avion u pitanju i to je to ,koristili su podatke sa avaksa ,iz zasjede rada sa zemlje nije ukljucivan .americka posla

    • Šta si hteo reći u ovom komentaru ni ti sam ne znaš.
      “Koristili su podatke sa avaksa”
      “iz zasjede rada sa zemlje nije ukljucivan”
      “americka posla”
      Niđe veze šta je pisac hteo da kaže.

  2. Zvanični Ukrajinski mediji:
    1. Unistena 3 aviona sa 3 rakete odjednom (u par minuta)
    2. Unistena 3 aviona u poslednjih 24 sata
    3. Unistena 3 aviona uključujući i 1 na aerodromu
    I sta je tu sada tacno?!

    Inace, Rusi su zvanicno priznali samo 1 unisten avion, dok za drugi samo nezvanično

  3. Cista propaganda ,prvo nema zvanicne potvrde od strane rusa ,drugo za dokaz imamo rec ukropa ,dva padobrana za kocenje kskve imaju i ukropski avioni i parce zguzvanog metala koje ne daje nikakve osnove i dokaze i kao neki ruski blogeri priznaju te gubitke ,koji blogeri ?Bedno i svako ko poveruje u ovakvu vest treba da primi fajzera za bolje nije..

  4. Očito da je važno pisati nešto pa bilo to i montaza, ne postoji argumentovano dokaz, a izmišljene priče su svakodnevice, i ako ukrajinska vojska je u rasulu i pitanje dana kad će biti eliminisana

    • @Srdjan/ А прочита ли цео текст у коме су и Руси признали те губитке?

    • ruska vojska je banda poput jna poslije 91e.ukoliko naljute i Fince ode Moscow i Sankt P….p.s. ionako djaoljeg patriote iz ta dva grada..

      • Ako naljute Fince?Da li ti citas sta pises….slusas sebe???Dok Rusi izgube 5 aviona naprave 10 novih(za to vreme) …..i ko ce na kraju dobiti sukob?…Ne budalite.Ukrajini je bolje da moli za kakav takav mir jer definitivno protiv Rusa ratom nece nista postici…..kao mnogi od Napoleona na ovamo

        • To bi važilo u 2. svetskom ratu, kad je avion bio malo više od glorifikovane kante sa krilima, klipnim motorom i prikačenim topovima ili mitraljezima. Danas je borbeni avion značajno kompleksnija mašina nego što je bio pre 80 godina i potrebno je daleko više vremena da se nadoknadi bilo kakav gubitak.

          Znači, ako izgube 5 aviona za pola godine, onda svakako mogu da proizvedu 10 za to isto vreme. Ali ako izgube 5 aviona za nedelju dana, nema šanse ni u snovima da 10 proizvedu za to vreme.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version