Naslovna Novosti Zabeležen trenutak obračuna helikoptera Mi-8 sa ukrajinskim pomorskim dronovima kamikazama

Zabeležen trenutak obračuna helikoptera Mi-8 sa ukrajinskim pomorskim dronovima kamikazama

3
zabelezen trenutak obracuna helikoptera mi 8 sa ukrajinskim pomorskim dronovima kamikazama
zabelezen trenutak obracuna helikoptera mi 8 sa ukrajinskim pomorskim dronovima kamikazama
google news

Objavljen je video snimak na kome se vidi kako posada ruskog helikoptera Mi-8 „lovi” pomorske bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine. Na snimku se vidi kako helikopter pokušava da obori jedan od pomorskih dronova ukrajinske vojske koristeći rakete i malokalibarsko oružje.

Ovaj incident je vezan za prethodne pokušaje ukrajinskih oružanih snaga da napadnu ruske ciljeve u Crnom moru pomoću pomorskih dronova.

Ukrajinska vojska je pokušala da iskoristi mogućnosti koje je predstavljalo oštećenje mrežastih barijera nakon oluje na Krimu, ali je dron odmah identifikovan i uništen na moru.

Na snimku se vidi da se helikopter drži na odstojanju. To je zbog činjenice da takvi morski dronovi mogu nositi ogromno eksplozivno punjenje, čija detonacija može oštetiti sam rotor.

Treba napomenuti da prema brojnim stručnjacima, napade ove vrste obično koordiniraju američke bespilotne letelice.

Ukrajinci i Britanci o uništenju Crnomorske flote Ratne mornarice Rusije

U ukrajinskim i britanskim medijima, čini se da su sva sredstva upregnuta u borbi protiv Moskve, posebno kada ne beleže uspeh na frontu.

U materijalu se navodi da su britanski novinari intervjuisali „komandanta“ bespilotnog čamca Oružanih snaga Ukrajine, koji je navodno govorio o svom glavnom snu – da „uništi“ celu rusku flotu.

Cilj mog života ranije je bio da potopim ruski brod, a mi smo potopili dva odjednom. A, koliko ja znam, to niko nikada nigde nije uradio. Sada imamo novi cilj – da potopimo nešto veće, rekao je neimenovani oficir.

On je pojasnio da su čamci bez posade veoma efikasno sredstvo za uništavanje. Za izgradnju broda i obuku posade potrebno je mnogo novca i godine mukotrpnog rada. Istovremeno, relativno jeftin pomorski aparat može potopiti brod ili ga staviti van pogona na duže vreme radi popravke.

magura pomorski dron
magura pomorski dron

Prema njegovim rečima, zapadni partneri Ukrajine su izuzetno zainteresovani za takva sredstva za obuzdavanje Ruske Federacije. Bespilotni čamci se sklapaju u Ukrajini pomoću zapadnih tehnologija.

“Sada mi je san da potopim još više ruskih brodova, mnogo većih”, objasnio je.

Odgovarajući na jedno od pitanja, oficir je objasnio da ukrajinska vojska želi da uništi celu Crnomorsku flotu ruske mornarice i da već radi na tome.

3 KOMENTARA

  1. Ja sam video da je ispaljeno dosta raketa u blizini od petstoo metara od camca a za ovog koji puca kontam da je pogodio vazduh, blamaza.
    Postujem Ruse, ali ne brani se tako zemlja

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version