Naslovna Novosti Prve žrtve američke vojske u istočnom Mediteranu: Srušio se avion USAF iznad...

Prve žrtve američke vojske u istočnom Mediteranu: Srušio se avion USAF iznad Sredozemnog mora

0
F-22 i F-35 lete u formaciji sa XQ-58
F-22 i F-35 lete u formaciji sa XQ-58
google news

Američki vojni avion srušio se iznad Sredozemnog mora, prenosi Dejli mejl. Informaciju je već potvrdila američka evropska komanda. Ističe se da je avion izvodio trenažni let.

Američka vojska namerno ne imenuje modifikaciju letelice koja se srušila i ne daje informacije o sudbini njene posade. Uzrok nesreće takođe nije poznat. Evropska komanda SAD samo naglašava da se trenutno razjašnjavaju sve okolnosti incidenta.

U međuvremenu, postoji više nego dovoljno sumnji da je vojni avion vršio trenažni let iznad regiona u kojem se vode aktivna neprijateljstva. U istočnom Mediteranu trenutno postoji udarna grupa nosača aviona američke vojske.

Vrlo očigledno je da nisu poslali tamo na obuku. A i sama činjenica da Amerikanci kriju modifikaciju srušenog aviona takođe je šlager za ljubitelje teorija zavere.

Komanda SAD je u saopštenju navela da se “letelica srušila tokom izvođenja trenažnih operacija”. Rečeno je da je uzrok u toku istraga, ali nema indicija o bilo kakvoj neprijateljskoj aktivnosti.

Komanda je saopštila da iz poštovanja prema pogođenim porodicama neće biti objavljene druge informacije o uključenom osoblju.

uss gerald r. ford uss dwight d. eisenhower
uss gerald r. ford uss dwight d. eisenhower

Nije odmah bilo jasno kojoj je vojnoj službi letelica pripadala. Vazduhoplovstvo je poslalo dodatne eskadrile u region, a nosač aviona USS Gerald R. Ford, koji nosi niz aviona, takođe deluje u istočnom Mediteranu u okviru podrške SAD Izraelu.

U međuvremenu, nema jasnih znakova da je američki vojni avion mogao biti oboren. Takva priča, ako postoji, bilo bi veoma teško sakriti je u današnje vreme.

Napomenimo da su predstavnici bliskoistočnih paravojnih grupa u više navrata izražavali pretnje američkoj vojsci koja se nalazi u regionu i izražavali namere da napadnu američke i izraelske ratne brodove.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version