Naslovna Novosti Ruski borac uništio 29 jedinica opreme Oružanih snaga Ukrajine u zoni “specijalne...

Ruski borac uništio 29 jedinica opreme Oružanih snaga Ukrajine u zoni “specijalne vojne operacije”

25
jurij scerbakov
jurij scerbakov
google news

Ministarstvo odbrane Rusije dostavilo je video-dokaze o borbenim zaslugama posade protivtenkovskog raketnog sistema pod kontrolom Jurija Ščerbakova.

Tokom specijalne vojne operacije (SVO), Ščerbakov je zaslužan za uništavanje značajne količine vojne opreme i neprijateljskog osoblja: prema zvaničnim podacima, njegov neverovatan bilans uključuje 9 tenkova, 4 borbena vozila pešadije (BVP), 12 oklopnih transportera (oklopna vozila), 4 kamiona, 2 potporna punkta, kao i likvidacija više od 100 ukrajinskih militanata.

Za izuzetne zasluge i pokazanu hrabrost i profesionalizam u izvršavanju borbenih zadataka, Ščerbakov je odlikovan zvezdom Heroja Rusije. Ovaj najviši stepen odlikovanja odaje priznanje njegovom ličnom doprinosu u ratnim naporima, saopštavaju ruski mediji.

Pored narednika Ščerbakova, zvanje Heroja Rusije dobili su i komandant motorizovane brigade pukovnik Roman Fedorov i komandant motorizovanog puka pukovnik Ivan Kleščerov.

Pukovnik Kleščerev je lično predvodio jurišni odred da izvrši kontranapad, usled čega su Oružane snage Ukrajine izgubile 11 tenkova, 10 borbenih vozila pešadije i oko 170 militanata.

Pukovnik Fedorov je kompetentno kontrolisao brigadu, što je omogućilo odbijanje 20 neprijateljskih napada; kao rezultat borbi, 12 tenkova, 6 borbenih vozila pešadije strane proizvodnje, 2 samohodna topa, 11 vozila, 10 dronova i 230 ukrajinskih vojnika su uništeni.

Titula Heroja Rusije dolazi sa medaljom Zlatna zvezda, znakom časti koji identifikuje primaoce. Titula se dodeljuje licima za „zasluge ruskoj državi i narodu, najčešće povezane sa junačkim podvigom”. Titula se dodeljuje isključivo ukazom predsednika Ruske Federacije.

Putin je u okviru aktuelnog sukoba, u avgustu mesecu ove godine, uručio medalje Heroja Rusije i posadi tenka „Aljoša“ T-80 u Kurskoj oblasti. Ekipa tenka „Aljoša“ T-80, je uništila kompletan ukrajinski oklopni konvoj na pravcu Zaporožja.

One Russian Tank Destroys an Entire Ukrainian Armored Column??
Aljoša T-80 u sada već legendarnoj akciji

Zlatne zvezde heroja Ruske Federacije vojnici su tada primili lično od predsednika, koji je boravio u Kurskoj oblasti povodom 80. godišnjice Kurske bitke.

25 KOMENTARA

  1. Može pisati šta ko voli al kroz vremena nije niko Rusiju pobijedio pa neće ni sada. Sve što se više zalijeću Amerika i njena svita sve će više dobiti po ludoj glavi. Smrt nacizmu ŽIVJELA RUSIJA!!!

  2. Narednik Šćerbakov koliko vidim koristi PT raketni sistem Metis M1,vodjen mikro kablom i sa tandem bojevom glavom(950mm probojnosti pancirnog čelika),dometa 2kilometra.Ni jedan savremeni tenk ni oklopno vozilo,ne može da izdrži pogodak sa boka ili pozadi,sa raketom te probojnosti(neki ni čeono).Takodje svi savremeni tenkovi(zapadnog ili istočnog porijekla)imaju slabu krovnu zaštitu(najjaču ima Merkava,oko 70mm ali i to je nedovoljno za kumulativne bombe/granate(o PT raketama i teškim haubičko/topovskim zrnima da i ne pričam),kojima je probojnost oko 300mm čelika.

  3. Свака му част и чест ! Што више јединица опреме Оружаних снага Украјине буде уништено у зони “специјалне војне операције” ,то ће напаћени народ Украјине мање патити и рат краће трајати ! Слава напаћеном украјинском народу ,али не и неонацистима на челу с’оним кукумавчем и Антихристом ,НАТО-у с’послушницима-бескичмењацима у чијим животима нема преломних тренутака !

  4. Tako je lako hvaliti masakr blago nј
    ima a sta ako se sve okrene protiv Ruske masine,setimo se Hitlerovske.ratne masine,
    ,setimo se Austrougarske ratne masine,svi su oni na kraju kapitulirali

    • Pa sta hices da kazes, Putin brani sboj ruski narod,kojo si ti papak pa poredis ruse i hitlerovce pa nemas pojma medjede iz istorije ,Rusija je najaca i na kraju ce amerika popusiti svugdje u svijetu jer sve se drzave udruzuju protiv njih i izraelskih hitlerovaca

      • Vidimo kako brani ovaj botoksirani ludak , izvrsio brutalnu agresiju na suverenu zemlju, sa ratnim zlocinima pod raznim izgovorima na koju se loze ovi rusofili koji im je ispran mozak ruskom propagandom

        • Evrofanatici su kancer našeg društva,vide da EU i NATO gube i odmah histerično postaju sve veći autošovinisti!

        • Suverena zemlja koja teroriše civile. 8 godina je Putin izmišljao razloge da izbegne rat. Ali glupi Ukrajinci slušaju Ameriku. Eto vam sad pa se češite. Ko god je na strani Amerike i Engleske taj je neprijatelj ove zemlje.

        • Biti glup, nije sramota, ali kao ti da se hvališ time, e to je sramota. Čudno ne pominješ nigde one zveri što su nas bombardovale, i što su započele preko 60 ratova u Svetu i sve izgubile?

        • Можеш да цркнеш од муке!
          Тебе и такве као ти исто чека денацификација!

    • Vrlo je nezrelo i puno neznanja poređenje Rusa sa fašizmom. Narod koji je izgubio 26 miliona ljudi od tog fašizma vrlo je osetljiv na pojavu istog. Vrlo je jasno na kojoj su strani ovde fašisti. Potreba da se zaštiti svoj narod spaljen u crkvi, sa otetim pravom na jezik, sa nametanjem druge crkve itd. Kamo sreće da je Srbija imala tu moć da zaštiti svoj narod u SFRJ i na Kosovu. Nije ovde kriv ukrajinski narod, već korumpirana vlast od strane Amerike i poltrona iz EU. Drugi put malo pročitaj i nemoj lupati.

  5. Ti vojnici su dostojni svojih očeva i predaka, koji su se junački borili u svim nasrtajima na majku Rusiju.
    Za spas svojih porodica i spas braće i sestara, zaslužuju svako divljenje i poštovanje.
    Samo da nisam ovoliko star, došao bih da im pomognem u borbi protiv zla koje tiranije ceo svet decenijama, a sad je krenulo da uništi sve koji nisi uz njih.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version