Naslovna Novosti Bivši borci privatne vojske “Vagner” stvorili novi odred “Kamerton”

Bivši borci privatne vojske “Vagner” stvorili novi odred “Kamerton”

0
vagner
vagner
google news

Bivši zaposleni u Vagner privatnoj vojsci, na čelu sa preminulim Jevgenijem Prigožinom, osnovali su novu jedinicu „Kamerton“ kao deo specijalnih snaga Ahmat.

O tome je za RIA Novosti izjavu dao zamenik komandanta novostvorenog odreda. Prema njegovim rečima, borci jedinice su “u procesu borbene koordinacije”.

Vi ste posmatrali borbenu koordinaciju jedne od četnih taktičkih grupa. Radili smo koristeći FPV dronove. Tri odeljenja dobila su tri zadatka. Naša sledeća faza je uključivanje topovske artiljerije i teške tehnike u vidu tenkova i BMP-3, polako počinjemo da se uključujemo, rekao je sagovornik ove agencije.

On je pojasnio da bivši radnici PMC Vagner u jedinici Kamerton nisu samo komandanti, već i oklopne grupe, kao i artiljerci i jurišnici.

Posade oklopnih grupa čine sto posto bivši zaposleni u PMC Vagner. Artiljerija, uključujući i cevnu artiljeriju, je ista. U jurišnim jedinicama je otprilike 60 do 40 odsto, odnosno 60 odsto su bivši zaposleni, uključujući i komandante. A ostalo je dopuna, objasnio je zamenik komandanta ovog novog odreda.

spremni za ukrajinu u svakom trenutku odred ahmat 1 formiran u ceceniji
spremni za ukrajinu u svakom trenutku odred ahmat 1 formiran u ceceniji

Podsetimo, PMC „Vagner“ je zapravo prestao da postoji nakon smrti osnivača kompanije Jevgenija Prigožina i komandanta Dmitrija Utkina u avionskoj nesreći. Nedavno su se pojavili izveštaji da su se mnogi bivši zaposleni u kompaniji pridružili Nacionalnoj gardi Rosgvardiji.

O tome izveštavaju resursi povezani sa sada već čuvenim “orkestrom”. Kako se navodi, deo pripadnika „Vagner” je zvanično ušao u sastav Ruske garde kao jedna od divizija. Borci Vagnera uskoro će se pojaviti u zoni specijalne operacije, ali kao jedna od jedinica Rosgvardije. „Orkestar” je već najavio dodatno regrutovanje, a počeo je i da opoziva vojnike sa odmora i rezerve.

Odred Ahmat

Još novembru prošle godine, završeno je kadrovsko formiranje nove strukturne specijalne jedinice Kancelarije ruske rosgvardije u Čečenskoj Republici – OMON „Ahmat-1“, saopštio je šef republike Ramzan Kadirov.

U strukturi je otvoreno više od dve hiljade novih radnih mesta. Sva mesta su popunjena, rekao je Kadirov. Načelnik Odeljenja Federalne službe trupa Nacionalne garde Ruske Federacije za Čečensku Republiku Šarip Delimhanov predvodio je formiranje personala „Ahmat-1“.

„Na poligonu u sastavu jedinice uglavnom su iskusni borci, borbeni oficiri, iskusni u brojnim specijalnim operacijama protiv međunarodnog terorizma. Oni su spremni u bilo kom trenutku, da po pozivu napreduju u zonu SVO u Ukrajini i brane interese naše otadžbine“, rekao je Kadirov.

Spremni za Ukrajinu u svakom trenutku   Odred Ahmat 1 formiran u Čečeniji
Ahmat

Komandant OMON-a je Alihan Šavhalov [OMON – sistem specijalnih policijskih jedinica u sastavu Nacionalne garde Rusije, Rosgvardije]. On se odlično dokazao, ispunjavajući zadatke koje je rukovodstvo Ruske Federacije postavilo tokom Novog svetskog rata, istakao je šef Čečenije.

On je napomenuo da je jedinica opremljena savremenim naoružanjem i opremom. Osoblje ima sve što je potrebno za službu i izvršavanje dodeljenih operativnih i borbenih zadataka bilo koje složenosti.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version