Naslovna Novosti Ruski Geranji noćas ponovo pogodili luku Izmail, ali i Harkov, Očakov i...

Ruski Geranji noćas ponovo pogodili luku Izmail, ali i Harkov, Očakov i druge teritorije Ukrajine

0
ruske trupe pogodile luku izmail na dunavu eksploziju gledali ocevidci iz rumunije
eksplozija, ilustracija
google news

U noći 12.10.2023, ruske trupe su nastavile da izvode seriju vazdušnih udara na ciljeve na ukrajinskoj teritoriji. Na ovaj način su interaktivne mape nekoliko regiona Ukrajine „pocrvenele“, a vazdušni alarmi su se oglasili nekoliko sati noći i rano ujutro.

Lučku infrastrukturu Izmaila (Odeska oblast) jutros je napala bespilotna letelica kamikaza „Geranj“. Navodno, oko ponoći su se dogodile brojne eksplozije iznad lučke infrastrukture, koje su se čule i u samom gradu.

Izvori informacija izveštavaju o velikom broju eksplozija i požara koji su već izbili u području luke.

Dodatni interes budi činjenica da je nekoliko sati pre početka napada u luku stiglo nekoliko morskih plovila, koja su bila sumnjive prirode. Sa ruske strane postoji pretpostavka da bi se na ovim plovilima moglo nalaziti oružje ili druga sredstva za izvođenje napada.

Treba napomenuti da za sada nema tačnih informacija o pričinjenoj šteti, međutim satelitski podaci ukazuju da je u regionu bilo požara velikih razmera, što potvrđuje uspešno izvođenje udara.

Jedan od napada takođe je bio usmeren na industrijski objekat i nekoliko skladišta na periferiji Harkova. Reč je o instalaciji na kojoj je vršena proizvodnja i restauracija vojne opreme.

U hangarima preduzeća smeštena je i oprema pripremljena za isporuku ukrajinskim trupama i komponente za novu proizvodnju. Predstavnik Kijeva u Harkovu Terehov potvrdio je napad ruskih dronova, navodeći da je na licu mesta izbio jak požar.

Kao i obično, ukrajinske vlasti su već saopštile da je tokom noći ruska vojska upotrebila 33 drona kamikaze tipa Šahed-131/136 od čega su 28 dronova, kako tvrde, oborile ukrajinske snage.

Iako su ruski udari ovih dana smanjenog intenziteta, moguće je da će u narednom periodu ponovo doći do uništavanje ukrajinskih energetskih objekata, s obzirom na početak hladne sezone.

Pod ovim uslovima, verovatno će se povećati i intenzitet napada. Pogotovo što su iskustva poslednjih meseci pokazala da što se više dronova koristi tokom napada, manja je verovatnoća da će biti oboreni od strane ukrajinske PVO.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version