Naslovna Novosti Turska izvela prvu na svetu združenu operaciju pomorskog drona i bespilotne letelice...

Turska izvela prvu na svetu združenu operaciju pomorskog drona i bespilotne letelice – Albatros-S i Bayraktar ​​TB2 potopili brod od 69 metara

4
albatros kamikaza pomorski dron
albatros kamikaza pomorski dron
google news

Turska mornarica i ASELSAN testirali su novi pomorski dron. Dobio je naziv Albatros-S.

Pomorski dron samoubica je naoružan bojevom glavom turske kompanije Roketsan. U okviru testova Albatros-S je uspeo da uspešno udari u 69-metarsko plovilo, koje je posle toga potonulo na dno usled pretrpljene štete.

Roj od 8 bespilotnih marinskih dronova Albatros Kamikaze napao je ciljni brod na moru u okviru probnog gađanja.

U gađanju je učestvovala i bespilotna letelica Komande Mornaričkih snaga Bayraktar ​​TB2. U okviru primenjenog scenarija, bespilotna marinska plovila su usmerena na cilj koji je detektovao Bayraktar ​​TB2.

Bespilotna letelica je uspela da snimi gađenje pomorskog cilja. Ovo je prva zajednička upotreba pomorskog drona i bespilotne letelice u svetu.

Dron kamikaza testiran je kod obale Mersina. Albatros-S su posmatrali komandant turske mornarice Erkument Tatlioglu, predsednik Uprave za odbrambenu industriju Haluk Gergun i izvršni direktor ASELSAN-a Ahmet Akjol.

Sa druge strane, saošteno je da je ciljni brod pre testa opran i očišćen od zagađivača kao što su gorivo i ulje kako bi se izbegla šteta po životnu sredinu.

4 KOMENTARA

  1. Da su proizveli neku novu dinju ili breskvu ili neku socniju lubenicu ili neki novi lek ovako ove gluposti me ne odusevljavaju.

  2. Sve je to lepo, ali dok se ne testira u ratu je sve ovo dzabe. A ako samo probaju da napadnu Grke dobice po nosu jer su Grci strasna sila! Ali svakako lepo je to za tursku vojsku sto sama proizvodi mnogo oruzja za svoju vojsku. Napravili su pravi bum u Ukrajini sa ovom bpl Barjaktarom i ako je sklapan od 90% uvoznih delova

    • Hahahahaha.Gracka “po nosu” Tursku!!? Dali si realan!!? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣…Druze dragi Turska je vec smanjila zavisnost od inostranstva na 70% Tako da nelupaj. Kojih stranih delova!!? Kanada uvela sankcije na kamere i cipove kao i izrael indija i amerika. Ako nesto neznas barem nelupaj gluposti…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version