Naslovna Novosti Zapadu prazni redenici? General Rob Bauer: Moramo povećati proizvodnju, NATO ostaje bez...

Zapadu prazni redenici? General Rob Bauer: Moramo povećati proizvodnju, NATO ostaje bez municije za Ukrajinu

0
kasetna municija 155mm 1
kasetna municija 155mm 1
google news

Zapad mora da poveća proizvodnju da ne bi ostao bez municije koju može da prebaci u Ukrajinu.

Prema rečima predsednika Vojnog komiteta NATO-a Roba Bauera, tokom diskusije na Bezbednosnom forumu u Varšavi, neophodno je da odbrambena industrija poveća proizvodnju mnogo održivijim tempom. „Dno torbe je već vidljivo“, rekao je on, a citirao CNN.

Bauer je naveo da su pre rata Saveznici povećali budžete, ali proizvodni kapaciteti nisu menjani, što je dovelo do rasta cena čak i pre početka rata.

„Situaciju u kojoj se Zapad sada nalazi pogoršala je činjenica da mi snabdevamo Ukrajinu sistemima naoružanja i municije, što je odlično, ali se oružje izvlači iz skladišta koja ionako nisu bila puna. U Evropi smo počeli da prodajemo skladišta koja su do pola puna ili manje. Dakle, sada se vidi dno torbe“, rekao je on.

Međutim, zvaničnik Oružanih snaga Velike Britanije, Džejms Hepi, ističe da rešenje nije u zaustavljanju isporuke oružja. „Moramo da zadržimo Ukrajinu u borbi. Ako prestanemo, to ne znači da (ruski predsednik Vladimir) Putin automatski prestaje.

SAD planiraju da povećaju proizvodnju artiljerijske municije od 155 mm nekoliko puta do 2025. godine, kada će dostići proizvodnju od 100.000 projektila mesečno.

americka artiljerijska granata m864 sa bojevom glavom icm podmunicije dvostruke namene. zasluge za fotografije ministarstvo odbrane sad
americka artiljerijska granata m864 sa bojevom glavom DPICM. zasluge za fotografije ministarstvo odbrane sad

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je 7. septembra da Nemačka planira da utrostruči potrošnju na kupovinu municije 2024. godine. Vlasti žele da obnove zalihe nakon isporuke granata Ukrajini.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version