Naslovna Novosti Lovac Su-30 srušio se danas u Kalinjingradskoj oblasti, posada nastradala

Lovac Su-30 srušio se danas u Kalinjingradskoj oblasti, posada nastradala

0
su 30 neposredno pred pad u kalinjingradskoj oblasti
su 30 neposredno pred pad u kalinjingradskoj oblasti
google news

U Kalinjingradskoj oblasti srušio se lovac Su-30, danas je saopštila pres služba Zapadnog vojnog okruga Rusije. Usled tragičnih okolnosti u incidentu je poginula posada ovog aviona.

Prema preliminarnim podacima, glavni uzrok pada bio je tehnički kvar sistema u avionu. U trenutku pada, lovac nije nosio municiju, što eliminiše mogućnost dodatne eksplozije nakon udara u zemlju.

Odmah po dobijanju signala o katastrofi, na lice mesta su upućene spasilačke ekipe i predstavnici ruske vojne komande. Uzrok nesreće se trenutno istražuje.

Na kadrovima možete videti trenutak pada aviona u Kalinjingradskoj oblasti. Let se odvijao na maloj visini, a očigledno je da je nakon pokušaja posada levo, došlo do tehničkog kvara sistema.

Višenamenski lovac Su-30 ukratko

Suhoj Su-30, svojevremeno remek-delo inovacija i inženjeringa, izrastao je u cenjeni višenamenski lovac na globalnoj sceni. Razvijen od strane ruske korporacije Suhoj, Su-30 je preoblikovao vazduhoplovno ratovanje svojim neuporedivim manevarskim sposobnostima, naprednom tehnologijom i raznovrsnim borbenim mogućnostima. U ovom članku opisujemo ključne karakteristike, operativnu veštinu i globalni uticaj Su-30.

Odlične manevarske sposobnosti i aerodinamika

Ključ superiornosti Su-30 leži u njegovom izuzetnom aerodinamičkom dizajnu i neprevaziđenoj upravljivost. Opremljen mlaznicama za vektorski potisak, ovaj borbeni avion može da izvede složene vazduhoplovne manevre sa zadivljujućom preciznošću. Bez obzira da li se upušta u borbe iz blizine ili daljine, agilnost Su-30 daje mu izrazitu prednost na nebu.

Višenamenska letelica

Svestranost je obeležje Su-30, dakle lako se prilagođava mnoštvu uloga. Od dominacije u vazduhoplovnim bitkama do izvođenja preciznih udara po ciljevima na zemlji, višenamenske sposobnosti Su-30 ga čine neverovatno korisnim. Naoružan nizom projektila vazduh-vazduh i vazduh-zemlja, uključujući precizno vođene bombe i rakete, Su-30 obezbeđuje uspeh misije u raznovrsnim scenarijima.

su 30sm2
su 30sm2

Napredna avionika i senzori

Efikasnost Su-30 je povećana zahvaljujući njegovom solidnom avionikom i sistemima senzora. Opremljen naprednim radarom, elektronskim ratnim kompletima i kontramerama, avion ima dobru sposobnost otkrivanja i praćenja. U modernom bojnom polju, gde je informacija moć, superiorna situaciona svest Su-30 nudi stratešku prednost, omogućavajući dobro informisanim pilotima da donose odluke brzo i odlučno.

Globalni uticaj i uspešna izvozna politika

Uticaj Su-30 poznat je u svetu, s obzirom na to da su ga brojne vazduhoplovne snage usvojile tražeći visoke performanse, ali i ekonomično rešenje. Od podviga Indijskog Vazduhoplovstva tokom konflikta u Kargilu do zajedničkih vežbi sa međunarodnim partnerima, Su-30 je dosledno pokazivao svoje borbeno umeće. Njegova popularnost može se pripisati robusnoj izradi, prilagodljivosti i povoljnoj ceni.

americki komandant na pacifiku pilotirao ruskim avionom su 30
americki komandant na pacifiku pilotirao ruskim avionom su 30

Kontinuirana evolucija i nadogradnje

Razvoj Su-30 je kontinuirani trud, obeležen stalnim programima modernizacije i nadogradnje. Ove inicijative osiguravaju da avion idalje ide u korak sa tehnološkim inovacijama, omogućavajući mu da održi konkurentske prednosti i u budućnosti. Dok se pojavljuju nove pretnje i operativni zahtevi evoluiraju, prilagodljivost Su-30 idalje odoleva da ostane značajan resurs.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version