Naslovna Novosti Ruski bes bukti: Nemaskirane posade dva T-90 samostalno uništavaju ukrajinske falange

Ruski bes bukti: Nemaskirane posade dva T-90 samostalno uništavaju ukrajinske falange [VIDEO]

2
t 90
t 90
google news

Video najšokantnije tenkovske bitke do sada objavili su ruski izvori sa dva tenka T-90, koji jure u dve odvojene prilike, sami i uništavaju ukrajinske falange.

Na prvom snimku Rusi koji gledaju bitku šokirani su i ne mogu da veruju svojim očima.

Snimak dolazi iz Zaporožja, u rejonu Novodarovka, gde dva tenka i pet oklopnih vozila ukrajinske vojske nisu uspeli da savladaju prepreku jednog ruskog tenka.

Ova bitka takođe ukazuje na potpuno odsustvo artiljerijske podrške za kontranapade Oružanih snaga Ukrajine.

Sa ruske strane, postoje izveštaji o najmanje 2 tenka Bredlija i 2 tenka Leopard koja su učestvovala u bitci.

Povodom ovog snimka, zamenik načelnika Donjecka Denis Pušilin naredio je da se nagradi posada tenka koji je zaustavio napredovanje grupe ukrajinskih tenkova. Pogledajte impresivnu tenkovsku bitku koja je sada postala viralna na internetu:

Ruski tenk protiv čitave kolone oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine kod Navodarovke

„Neprijateljska oprema je u pokretu. Dva tenka i četiri, a ne pet oklopnih. Ja ih imam. Hajdemo na posao. Malo kasnije čuje se Rus kako govori:

„Vrati se brate, zašto sediš tamo? Gde ide ####? Neverovatno! Pogodi četiri jedinice odjednom! Njihov ####! Uništi tenk! Njegova kula ide. Šta je za ime Boga uradio?

Potrebna je podrška. Ide i drugi borbeni tenk! Uništen je! Još jedan do kraja. J### ih! Drhti! Čovek! Posada, još uvek stoji.

On je pravi heroj Rusije“. Pogledajte kompletan video od 10 minuta:

https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/07/12-32.mp4?_=2

Na drugom snimku, još jedan borbeni tenk T-90M „Proriv“ 69. odvojene brigade Oružanih snaga Ruske Federacije u regionu Dorožnjanka u Zaporožju razbija napad ukrajinske vojske.

Snimak uništavanja falange ukrajinskih tenkova dronom. Pogledajte video:

U tećoj bici uništeno je nekoliko ukrajinskih BVP-a Bredli. Kako se vidi na snimku koji je snimio dron, tri borbena vozila pešadije američke proizvodnje su se približila ruskim pozicijama i otvorila vatru.

Međutim, dok se kretao u polju uz šumski pojas, Bredli je naleteo na minu te ostao oštećen, drugi BVP Oružanih snaga Ukrajine potpuno je uništen od strane ruskog ATGM-a. Kao rezultat eksplozije, skoro je razbijen u komade.

Treći BMP, nakon što je pokupio preživele iz oklopnog vozila koji je pogodila mina, na brzinu je nestao.

Pogledajte video

Video takođe pokazuje šta je ostalo od još jednog Bredlija, očigledno ranije uništenog.

Proboj

„Proriv ili na srpskom proboj“ je najsofisticiranije oklopno vozilo u porodici tenkova T-90 zahvaljujući svojoj sveobuhvatnoj zaštiti, savremenom danonoćnom visoko automatizovanom sistemu upravljanja vatrom i poboljšanoj tehnologiji preživljavanja. Prema njegovim proizvođačima, najvažnije je da je pogodan za operacije na modernom ratištu.

T-90M
T-90M

Podaci Uralvagonzavoda ukazuju da je T-90M prošao kroz višeslojnu nadogradnju i da se legitimno može nazvati novim borbenim vozilom. T-90M je prvi put testiran tokom vojne vežbe Zapad-2017 u septembru 2017.

T-90M ima potpuno novu kupolu koja se razlikuje od borbenog modula ugrađenog u serijsku proizvodnju i snažniji motor od 1.130 KS. „Proriv“ je opremljen tenkovskim topom kalibra 125 mm. Može da uništi neprijateljske tenkove na udaljenosti do pet kilometara.

T-90M Proriv unapređena verzija T-90

Prema rečima dizajnera Uralvagonzavoda, tenk T-90M Proriv je dobio snažniji motor. Standardnu konfiguraciju T-90 pokreće 12-cilindarski V-92S2 koji obezbeđuje 1.000 konjskih snaga, dok nova verzija tenka dobija 130 konjskih snaga više zahvaljujući novom motoru V-92S2F sa 12 cilindara.

Osnovno naoružanje se zapravo nije promenilo. Obe modifikacije tenka koriste glatku cev od 125 mm 2A46M, ali T-90M je model 2A46M-5. 2A46M-5 obezbeđuje upotrebu nove municije velike snage, kao i vođenu raketu koja vam omogućava da uništite neprijateljske tenkove na udaljenosti do pet kilometara. Sekundarno naoružanje se sastoji od teškog mitraljeza Kord kalibra 12,7 mm i PKMT 7,62 mm u oba tenka.

t 90ms sa nakidka kamuflazom
t 90ms sa nakidka kamuflazom

Jedna od glavnih nadogradnji koju je dobio T-90M je sposobnost tenka da ima autonomne funkcije, tj. razmena podataka u realnom vremenu. Tenk ima poboljšane optičke nišane: novi nišan PNM Sosna-U, četiri video kamere koje obezbeđuju pokrivenost od 360 stepeni, nove dnevne i noćne optičke nišane, uključujući termalnu kameru koja detektuje neprijateljske ciljeve na 3.300 metara.

Konačno, T-90M ima integrisanu rusku svemirsku navigaciju GLONASS, kao i inercijalne navigacione sisteme [INS]. Oklop je značajno poboljšan upotrebom Relikt eksplozivnog reaktivnog oklopa [ERA] koji pokriva veći deo tenka.

T-90M dok čekamo Armatu

Rusija je planirala da proizvede najmanje 500 tenkova serije T-90M Proriv. Tenk je opremljen glatkocevnim topom 2A46M-5 kalibra 125 mm sa 43 metka. Pušten je u rad aprila 2020. godine.

T-90M
T-90M

Njegove karakteristike postavljaju ga najmanje 10 godina ispred ostalih ruskih konkurenata, kao što su T-80, T-72 ili T-64. Oklop T-90M Proriv bi trebalo da rezultira manjim brojem eksplozija.

Dizajn i izgled tenka se takođe razlikuju od tradicionalnih ruskih tenkova. Pojedine komponente ugrađene na T-90M mogu da se uporede i sa najnovijim i najmoćnijim tenkom koji je Rusija do sada prozivela T-14 Armata.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version